Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 17-01-12, 15:26
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

λυπαμαι, αλλα 20 λιτρα δεν κανουν για κανενα ψαρι (αντε για κανα σαλιγκαρι και καμια γαριδα μπορει να θεωρηθει οκ)
Επισεις ποτε δεν αγοραζουμε ενυδρειο και ψαρια μαζι, υπαρχει ενας χρονος στρωσιματος που απαιτειται καθως και μια διαδικασια που αν δε γινει σωστα το νερο μετατρεπεται σε τοξικη αμμωνια απο τα ουρα και τα αποβλητα και δε μπορει να ζησει κανενας ζωντανος οργανισμος.
Αν θες να κρατησεις τα δυο χρυσοψαρα πρεπει να ψαχτεις σε ενυδρειο 100 λιτρων περιπου, και εφ οσον υπαρχουν τα ζωντανα μεσα πρεπει να στρωσεις το φιλτρο με τον γρηγορο τροπο (βαζοντας μπολι απο ενα αλλο ενυδρειο, σε αυτο το κομματι πολλοι φιλοι μπορουν να βοηθησουν, απλα μας λες την περιοχη σου ωστε να βρεθει καποιος οσο πιο κοντα γινεται για να παρεις το μπολι ζωντανο γιατι δε μπορει να ζησει πολλες ωρες)
Απορριες σιγουρα θα εχεις αρκετες και προφανως θα αναρρωτηθεις για πολλα απο οσα σου ειπα γι αυτο καλο ειναι να διαβασεις τα σχετικα υπομνηματα.
Το 20λιτρο θα μπορουσε να φυτευτει με ζωντανα φυτα, να στρωθει ενα φιλτρακι μεσα του ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνια πχ) και μετα απο 3-4 μηνες να βαλετε σαλιγκαρακια, γαριδες η οτι αλλο σας αρεσει (η το κρατατε και με σκετα φυτα, δεν ειναι ασχημη ιδεα).

BTW νομιζω τo carrefour εχει μιοα προσφορα ενα ενυδριακι 100 λιτρων, καθως μπορειτε να ψαξετε κ σε αγγελιες για κατι οικονομικο. Αν αποφασισετε τελικα να κρατησετε τα ψαρακια και να αγορασετε σωστο ενυδρειο αποφυγετε το πολυ ταισμα μεχρι να μπολιαστει το φιλτρο... Με πολυ μεγαλη τσιγκουνια 2-3 φυλαρακια ανα δυο μερες, και καθημερινες αλλαγες νερου 40-50% με αντιχλωριο (μετα το μπολιασμα 20% τη βδομαδα ειναι οκ)
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΠαναγιώτηςCR7 Εμφάνιση μηνυμάτων
ή με έναν μονομάχο(ζορισμένα).
Στα λίτρα αυτά δεν έχεις αλλες επιλογές!
Κανενα μονομαχο, αυτη ειναι η λαθος συμβουλη που κυκλοφορει αδεσποτη δεξια κι αριστερα, και βασιζεται στην ηλιθια συνηθεια των πετσοπαδων που τους κρατανε σε σφηνοποτηρα.
Ο μονομαχος για να ειναι καλα και να τον χαιρεστε θελει καπου 50-60 λιτρα το λιγοτερο (60 min συμφωνα με την fishbase.org) διαφορετικα θα βλεπετε παντα ενα ακινητο θλιμενο ψαρι το οποιο δεν εχει τον καταλληλο χωρο που απαιτει το dna του ως χωρο κυριαρχιας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 17-01-12 στις 15:26 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01723 seconds with 10 queries