Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 25-11-04, 02:54
Το avatar του χρήστη annivas2000
annivas2000 Ο χρήστης annivas2000 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Μηνύματα: 621
Προεπιλογή

Λοιπον Gorgi μερικα σημεια γρηγορα......
Εφ'οσον μιλας για τετοια τυρφη (eheim κλπ), το να βαλεις τετοια ποσοτητα θα σου οδηγησει πολυ χαμηλα το ph, σκληροτητες κλπ και μετα με τον καιρο θα εξασθενει και η επιδραση της θα σταματησει (σε συνδυασμο με τις αλλαγες νερου).
Αν βαλεις τυρφη απο φυτωρια (καθαρη, χωρις λιπασματα κλπ) θα συμβει κατι περιπου με αυτο που λεει ο tasos. Αυτο δεν θα οφειλεται τοσο στο flourite , οσο στις συνεχεις επαναφυτευσεις που θα κανεις στο ενυδρειο και σιγα-σιγα θα ερθει η τυρφη επανω.
Η τυρφη ειναι οργανικο υποστρωμα το οποιο ομως συνεχιζει με την παροδο του χρονου να σαπιζει. Αυτο μπορει να παρουσιασει διαφορα φαινομενα τοξικοτητας, που να μην ελεγχεται.
Εφ'οσον δεν εχεις εμπειρια ιδιαιτερη οπως καταλαβαινω σε χωματινα υποστρωματα και αφου εχεις κανει την επενδυση και εχεις αγορασει flourite, γνωμη μου ειναι μην την χρησιμοποιησεις, αφου απ'οτι καταλαβα σε νοιαζει μονο για το χαμηλωμα του ph (βρες αλλους τροπους).
Αν επιμενεις ομως βαλε μια μικρη ποσοτητα μονο (για την αρχικη αναπτυξη των φυτων). Μην ελπιζεις σε χαμηλωμα του ph με τετοιο τροπο.
__________________
50 € το χρονο - ειναι οδηγια απο ΔΝΤ
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01419 seconds with 10 queries