Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-11-04, 02:18
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή Αποδοτικότερη και οικονομικότερη χρήση μονάδας RO

Κάνω έναν μπακαλίστικο υπολογισμό:

Ας πούμε οτι το νερό της βρύσης μου έχει KH=12 και GH=14.
Ας πούμε οτι θέλω το νερό του ενυδρείου να έχει KH=6 και GH=7 (δηλ. τα μισά).
Αυτό σημαίνει οτι οι αλλαγές που θα κάνω θα είναι 50% νερό από RO και 50% νερό βρύσης.
Ας πούμε οτι η μονάδα RO επεξεργάζεται 100 λίτρα και βγάζει 25 λίτρα καθαρό νερό και 75 λίτρα "νερό για πέταμα".
Το "νερό για πέταμα", έχει περάσει από τα προφίλτρα και είναι "καθαρό από χλώριο".
Ας πούμε οτι θέλω συνολικά 50 λίτρα για αλλαγή νερού.
Ας πούμε οτι η σκληρότητα του "νερού για πέταμα" είναι η ίδια με του νερού της βρύσης (οκ, θα είναι μεγαλύτερη, αλλά για λόγους απλοποίησης υιοθετώ αυτήν την αυθαίρετη υπόθεση).
Αν χρησιμοποιήσω τα 25 λίτρα RO και ακόμα 25 λίτρα "νερού για πέταμα", έχω τα 50 λίτρα που χρειάζομαι για την αλλαγή.
Ομως, αντί να πετάξω 75 λίτρα νερού, πετάω τελικά 50 λίτρα.
Τα 50 λίτρα που κρατάω, δεν χρειάζονται αντιχλώριο - έχουν ήδη αποχλωριωθεί από τα προφίλτρα της μονάδας RO.

Συνεπώς, μειώνω την ποσότητα του "νερού για πέταμα", δεν πληρώνω για αντιχλώρια κλπ και αντί για νερό βρύσης που θα χρησιμοποιούσα για "κόψιμο" του νερού αλλαγής (που θα έχει σκουριές, αδιάλυτα στερεά κλπ) χρησιμοποιώ το "νερό για πέταμα" της μονάδας RO (που δεν έχει σκουριές, αδιάλυτα στερεά κλπ).

Υπάρχει κάτι που δεν λαμβάνω υπ' όψιν?

Εντάξει, στην πραγματικότητα το "νερό για πέταμα" της μονάδας RO που θα φανεί χρήσιμο θα είναι λιγότερα λίτρα, αλλά πάντως κάποια οικονομία θα υπάρξει...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01400 seconds with 10 queries