Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stergios
Παιδια θα μπορουσε να μου πει αν θα μπορουσα να βαλω pc σε Θαλλασινο??Ειναι 60 λιτρα το ενυδρειο μου.Υπαρχουν pc στα 60-80 watt? Και σε τι θερμοκρασια βγαινουν (Κ)?Κ μια +- τιμουλα θα ηταν καλα....
|
Εχω PC στο δικο μου θαλλασινο αλλα δεν ξερω ακομα εαν οι Osram π.χ. κανουνε, Μαλλον καποια στιγμη θα το δοκιμασω, σαν ενα μπουσουλα στο refugium οι 5300k κανουν πολυ καλυτερη δουλεια απο τις 12000κ τις sera...Με τις sera ειχα αλγη τριχωειδη, ενω με την 5300κ η μακροαλγη απλα απογειωθηκε. Οι αλγες αυτες ειναι πολυ κοντα στις απαιτησεις ενως φυτεμενου γλυκου. Το κοστος για εμενα ηταν 9 ευρω η λαμπα, και 25 ευρω το ηλεκτρονικο ballast. Μου ειπαν ομως πως μαλλον τις εβρισκα και φθηνωτερα.
Βρηκα μονο προς το παρον την 5300κ, και αυτη απο σποντα, νομιζω εχει τον κωδικο Οsram 950 55 watt και κατι ψιλα που δεν τα θυμαμαι. Οποτε η συμβουλη του annivas2000 οτι μπορω να τις βρω (6500κ) ειναι πολυ χρησιμοτατη. Καποιο μαγαζι στο κεντρο η στα νοτια προαστια υπαρχει? Οπου ρωτησα ή πρεπει να παρω πακετο με 25 λαμπες παραγγελια οπωτε εχουν η φερουν η ειχαν αγνοια.
Σκεφτομαι και εγω για ενα φυτεμενο και ειμαι στη μελετη στα παλια τοπικ. Εδω βλεπεις ειμαι καινουργιος...

Οποτε καθε συμβουλη και γνωμη ειναι καλοδεχουμενη...