Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 21-12-11, 00:51
Vandar Ο χρήστης Vandar δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-03-2011
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 45
Προεπιλογή

Φίλε Γιώργο, συγγνώμη αν παρεξηγήθηκα αλλά δεν εννοούσα υδρόβια φυτά, για αυτό είπα 'φυτά και κορμοί δέντρων'. Τα υδρόβια είναι σαφώς σε πιο αβαθή μέρη. Λέγοντας αυτό, περισσότερο ήθελα να σταθώ στο ότι οι δίσκοι δεν έχουν θέμα με το να στενέψουμε κάποια σημεία πυκνοφυτεύοντας το ενυδρείο μας.

Επειδή όμως η δυναμική ενός ενυδρείου στον τομέα του 'αυτοκαθαρισμού' και της ισορροπίας, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν ενός ποταμού (πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Αμαζόνιο), οι απαιτήσεις σε υδρόβια (πλέον) φυτά είναι ξεκάθαρα κατά την γνώμη μου αυξημένες για την περίπτωση του ενυδρείου!

Τις αλλαγές νερού σαφώς και θα τις κάνει και κάποιος που διαθέτει ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν 'κρέμεται' από τις αλλαγές νερού όπως εκείνος που διαθέτει ένα γυμνό ενυδρείο. Αν κανείς πραγματοποιήσει μετρήσεις πριν και μετά από μερικά απλά ταϊσματα και στους δύο τύπους ενυδρείων , θα καταλάβει την διαφορά.

Το να θεωρούμε την αλλαγή νερού πανάκεια και τα πολλά φυτά σαν κάτι το 'προβληματικό' , είναι εν μέρει σαν να θεωρούμε πως ένας άνθρωπος μπορεί να μένει σε ένα διαμέρισμα χωρίς τουαλέτα και σκουπιδοντενεκέδες , αλλάνα του έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τις πόρτες διαρκώς για να ανανεώνεται ο αέρας θεωρώντας πως όλα είναι ιδανικά. Αυτό θα γίνει κάποιες στιγμές σε όλα τα σπίτια, αλλά πρέπει να υπάρχουν
και κάποιοι παράγοντες που συντελούν στο να μην ρυπαίνονται τόσο εύκολα τα σπίτια μας. Στην περίπτωση των ενυδρείων μας αυτό το κάνουν τα φυτά (και σε όλους τους βιοτόπους) και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς πιστεύω.

Σαφώς ο κάθε χομπίστας κρίνει βάσει προσωπικών του εμπειριών , αλλά κάποιος που διαθέτει πυκνοφυτεμένα ενυδρεία έχει σίγουρα βρεθεί και με σχεδόν γυμνά ενυδρεία για να δει την διαφορά (δεν τα είχε πάντα γεμάτα φυτά!). Το αντίθετο σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαίνει, δλδ όσοι ακολούθησαν την πεπατημένη του γυμνού δισκάδικου μπορεί να μην είχαν ζήσει ποτέ την εμπειρία ενός πυκνοφυτεμένου και να μην βασίζεται σε προσωπική τους εμπειρία το ό,τι λένε. Το ότι για παράδειγμα κάποιοι βασίζονται στους διαγωνισμούς για εξαγωγή συμπερασμάτων αποδεικνύει το παραπάνω. Εκεί όντως όλα έχουν στηθεί απλά για τις φωτογραφήσεις (ακόμα και τα φυτά... μην το ξεχνάμε) και δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι συμπεριφορές των συγκεκριμένων ψαριών μπορούν να μας οδηγήσουν σε αντικειμενικά συμπεράσματα. Το ότι δείχνουν αγχωμένα οφείλεται στο ότι τοποθετήθηκαν εκεί πολύ πρόσφατα και δεν έχουν προσαρμοστεί και όχι εξαιτίας του πυκνοφυτεμένου, σας διαβεβαιώ.

Συγγνώμη για τον όγκο του μηνύματός μου , αλλά θεωρώ πως αδικείτε πολύ τα φυτά... τους χρωστάμε πολλά οι ζωικοί οργανισμοί και δεν το καταλαβαίνουμε αυτό πολλές φορές


Υ.Γ. Πριν λίγο καιρό απέκτησα και το 2ο τόμο του Bleher / ομολογώ πάντως πως το πρώτο μέρος ήταν απολαυστικότερο σαν βιβλίο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01623 seconds with 10 queries