Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 14-11-04, 00:49
Το avatar του χρήστη fidel
fidel Ο χρήστης fidel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-09-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 86
Προεπιλογή

Hρεμία, ηρεμία

Daukalion, για να είχαν δεξαμενή πετρελαίου στο μπαλκόνι, μάλλον έχουμε παλιά πολυκατοικία, για τη μελέτη της οποίας ισχύαν άλλοι κανονισμοί (εξαιρετικά επισφαλείς σε σχέση με τους τωρινούς).

Αneme, τα φορτία ενός τόνου δεν είναι κατά πολύ έξω από τα όρια αντοχής μιας πλάκας, αλλά στα όρια της. Αν λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς τοποθετούμε τα ενυδρεία όχι στο κέντρο μιας πλάκας αλλά κολλητά σε τοίχο (όπου κατά πάσα πιθανότητα υπόκειται δοκάρι) τότε είμαστε ελάχιστα καλύτερα από πλευράς ασφάλειας.

Τέλως πάντων, η δική μου άποψη είναι ότι όντως φορτία 1000κιλών / τμ, είναι μεγάλα. Δεν ξεπερνούν τα όρια ασφάλειας μιας πλάκας αλλά κινούνται πολύ κοντά στα όρια της. Για παλιές οικοδομές, ας πούμέ ότι ο Θεός είναι μεγάλος (και μάλλον ήταν γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ).

Μην κοιτάτε το συνολικό βάρος του ενυδρείου αλλά τη διαίρεση κιλά / επιφάνεια. Άμα είναι μεγαλύτερο (ή πολύ κοντά) το αποτέλεσμα στην τιμή 1000 τότε

Λύση (προσπάθεια τουλάχιστον): ας προσπαθούμε να δίνουμε επιφάνεια στα ενυδρεία όταν ξεπερνάμε τα 500lt (το όριο είναι αυθαίρετο).

Τέλος, δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω για πλάκες ισογείου (όταν δεν υπάρχει υπόγειο) ή υπογείου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01409 seconds with 10 queries