Θέμα: To reef μου
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 10-11-04, 11:30
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από theofilos
Το limewater είναι το kalkwasser 100% δεν πρόκειται για πειραματισμό. Κανείς στην αμερική (σχεδόν :P ) δεν αγοράζει kalkwasser γιατί υπάρχει το limewater σε τιμή ξεφτυλιστική.
Δεν νομιζω να ειναι το ιδιο στο ανεφερα και ποιο πριν και μην το προτινεις εαν δεν το δοκιμασεις πρωτα. Εαν το δοκιμασεις και ειναι το ιδιο τοτε εμεις εδω ειμαστε αλλα σου ειπα και πριν τι εχω διαβασει.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από theofilos
Όσο για την άμμο μην τη μπερδέυεις με τη silica sand. Η silica sand ναι μεν περιέχει πολύ silica αλλά δεν είναι ασβεστολιθική. Η άμμος παραλίας είναι ασβεστολιθική. Αυτό έχω διαβάσει και έχω διαπιστώσει σε φυτεμένο που είχα silica και δεν μου έκανε buffer.
Δεν λεω οτι δεν θα σου κανει buffer, λεω οτι θα εχεις πολλα silicates στο ενυδρειο σου και αυτος ειναι ενας παργοντας προβληματων και πρεπει να αποφευγεται, ολα τα αλατια γραφουν "Low in silicates, phosphates, nitrates" κατι πρεπει να σημαινει αυτο. Το τι προβληματα προκαλουν τα silicates μπορεις να τα βρεις με ενα απλα ψαξιμο στο ιντερνετ.


Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από theofilos
Το παραδειγμα που έδωσες με το CO2 δεν είναι το ίδιο. Δεν συγκρίνεις CΟ2 φυάλης με DIY CO2 αλλά DIY co2 εταιρίας με δικό σου μίγμα μαγιά και ζάχαρη.
Επισεις οτι και να ειναι το δικο σου μιγμα με DIY εταιριας, οσο καλο και να ειναι δεν εχει καμοια σχεση με μπουκαλα , μανομετρο, selinoid κτλ κτλ. Απλα δεν συγκρινονται. Ειναι ανομοια δυστηχως, εαν ηταν τοσο απλο ολοι θα το εκαναν και θα μας ερχοταν ποιο φθηνα.

Χαιρομαι που σε βοηθησα με τον βραχο. Η διασταση σου ειναι καλη για υφαλο και σκληρα κοραλια αλλα τωρα για ψαρια...μαλλον δεν θα σε βολεψει και τοσο γιατι θελουν πολυ χωρο στο μηκος παρα σε απολυτα λιτρα ογκου. Παντως εχεις επιλογες αλλα οχι σε πολυ μεγαλα ψαρια. αλλα αφου αφηνεις χωρο γυρω γυρω μπορεις να βαλεις clams αλλα και πανεμορφα gobies και αλλα πανεμορφα sand shifters.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01558 seconds with 10 queries