Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 04-12-11, 19:05
Manuel Ο χρήστης Manuel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 05-07-2011
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 150
Unhappy Σάπισε η ρίζα της Ανούμπιας. Τί κάνω;

Παιδιά καλησπέρα και πάλι σε όλους! Ελπίζω να είστε όλοι καλά, πλησιάζουνε γιορτές καιρός να κάνουμε κανένα δώρο στους εαυτούς μας για τα ενυδρεία μας

Λοιπόν στο θέμα... Είχα πάρει μία ρίζα ανούμπιας, τα πήγαινε πολύ καλά είχε 6 φυλλαράκια και σκεύτηκα με τη μέθοδο της διχοτόμησης της ρίζας να το πολλαπλασιάσω. Και έτσι και έκανα το έκοψα στη μέση. Τα δύο φυτάκια τα πήγαιναν πολύ καλά και έσκασαν από δύο καινούριοι κόνδυλοι στο καθένα οι οποίοι θα γίνονταν νέα φυλλαράκια.

Ενώ το ένα συνεχίζει ακάθεκτο να αναπτύσσεται, το δεύτερο φυτό εκεί που έσκασε τους καινούριους κόνδυλους μετά από μερικές μέρες σάπισε η ρίζα του και μείνανε τα 3 φυλλαράκια που είχε πριν να μου επιπλέουν. Τϊ μπορώ να κάνω με αυτά; Μπορώ να τα κόψω λίγο και να τα ξαναφυτέψω; Θα βγάλουν ρίζα ή όχι; Μήπως μπορώ να τα φυτέψω σε χώμα, μπας και ανανήψουν πιο γρήγορα, γιατί απ ότι είχα διαβάσει η ανούμπια ζει υπέροχα και έξω απο το νερό και ανθίζει.

Αυτά ελπίζω να έχει κάποιος κανένα νέο να μοιραστεί!

Υ/Γ: Λιπασματάκι ρίχνω υγρό μια φορά στις 15 μέρες ή στις 20, (δε θέλω να τα καλομάθω) ή όταν κάνω αλλαγή νερού. Επίσης υπάρχουν μερικά red rimmed melania σαλιγκαράκια, αλλά λίγα σε πληθυσμό, γιατί τα τρώνε δύο botia που έχω.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00548.jpg
Εμφανίσεις:  350
Μέγεθος:  38,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00547.jpg
Εμφανίσεις:  312
Μέγεθος:  45,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00546.jpg
Εμφανίσεις:  305
Μέγεθος:  38,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01529 seconds with 11 queries