αμμωνία μπορείς να βάλεις οσο θέλεις, ακόμα και μια σταγόνα, αφού το μπουκαλι που το δινουν έτσι την βγάζει...αν βάλεις μισο μπουκάλι θα μετρήσεις τέρμα αμμωνια και θα περιμένεις καιρό, αν βάλεις λίγη και μετρήσεις, βλέπεις τι κάνεις.Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι, δεν βάζεις τροφή για να καλύψεις την έλλειψη αμμωνίας επειδή υπάρχουν λίγα ψάρια, βάζεις τροφή απο την οποιο δημιουργείται η αμμωνία ΚΑΙ ΑΦΟΥ μετρήσεις το νερό (αρα αρχισει να στρώνει το φίλτρο) βάζεις ψάρια. Ίδια διαδικασία με την αμμωνια με την διαφορά οτι στην αμμωνία μπορείς να μετρήσεις πόση είναι μέσα, ενώ με την τροφή, δεν μπορεις να ξέρεις.αντε και πηρες τα ψάρια, αν κάτι στραβώσει με το φίλτρο τι θα τα κάνεις?ενώ με την αμμωνία μπορεις να κάνεις πιο συχνά ελεγχους και να έχεις ποιο σύντομα ενα ασφαλές αποτέλεσμα!
έστι έστησα και το τελευταίο (700αρι), στο οποιο αρχικά έβαλα λίγη αμμωνία ενώ αφού είδα οτι εξαφανίστηκε όλη, έριχνα κάθε φορά ενα ποτήρι απο σφηνάκι(τόσο που μύριζε το νερό αμμωνία) και μέσα σε μια μέρα είχε εξαφανιστεί. Το ίδιο και την επομενη μέρα, πάλι εξαφανίζεται και ΟΚ! για να το κάνω αυτό με τροφή επρεπε να ρίξω μεγάλη ποσότητα, να περιμένω να λιώσει, να μετρήσω και βλέπουμε.
Ειδικά στην περίπτωση με μπόλι η αμμωνία ειναι ιδανική γιατι χρειάζεσαι άμεσα αμμωνία και εκτος αυτού βλέπεις αν όντως γίνεται δουλειά ή οχι!
|