Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 25-10-11, 09:01
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Αεραντλια, αεροπετρα, σωληνακι και ανεπιστροφη βαλβιδα (για να μη πλυμμηρισεις), ειναι το σετ. Και να γυριζει οσα λιτρα απαιτουνται αναλογα ο μεγεθος του ενυδρειου.

Απο εκει και μετα, η οξυγονωση του νερου γινεται μεσω της αναταραξης της επιφανειας του νερου, και αυτη γινεται με την αναταραξη που προκαλουν οι φυσαλιδες απο την αεροπετρα αλλα γινεται και απο την εξοδο του φιλτρου οταν χτυπαει την επιφανεια του νερου.
Μεγαλυτερη αναταραξη ισον μεγαλυτερη οξυγονωση.

Αναλογα το ενυδρειο (ιχθυφορτωση, απαιτησεις ψαριων και φυτων), μια αεραντλια μπορει να ειναι απαραιτητη αλλα μπορει να δημιουργει και προβλημα, γιατι με την αναταραξη μπορει να μπαινει το οξυγονο στο νερο αλλα ετσι διαφευγει και το λιγοστο διοξειδιο που μπορει να εχει το νερο και αυτο το χρειαζονται τα φυτα για να φωτοσυνθεσουν και να ζησουν (εναλλαγη αεριων λεγεται το φαινομενο).
Σημειωτεον οτι με μεγαλη αναταραξη ανεβαινει και το πεχα.
Οπως καταλαβαινεις η ισορροπια οξυγονου και διοξειδιου στο νερο ειναι το ζητουμενο. Και τα δυο χρειαζονται.
Αν χρειαζεται θα βαλεις αεροπετρα, αν οχι δεν θα βαλεις απλα και μονο για το εφφε, γιατι θα εχεις εφφε με προβληματα.

Οπως και να εχει ομως, μια αεραντλια ειναι απαραιτητο αξεσουαρ σε ενα ενυδρειο.
Ακομα και οταν δεν χρειαζεται στο ενυδρειο, πρεπει να βρισκεται στο ντουλαπι για ωρα αναγκης, πχ θα υπαρχουν στιγμες που θα χρειαστει εξτρα οξυγονωση που δεν φτανει απο την εξοδο του φιλτρου ή σε θεραπεια ή σε καλλιεργεια αρτεμιας ή σε ανοδο της θερμοκρασιας (αφου σε ψηλες θερμοκρασιες το οξυγονο λιγοστευει στο νερο) ή για βοηθεια να πεσχει η θερμοκρασια (αωφου με την αναταραξη πεφτει καπως η θερμοκρασια) κλπ κλπ
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01365 seconds with 10 queries