Μετά από ένα μηνα αναμονής για να στρωθεί το ενυδρείο έβαλα τα πρώτα ψαρακια.
Πήρα ένα χαρέμι guppy (3 θυληκά και ένα αρσενικό) και τα έχω εδώ και μία βδομάδα. Οι μετρήσεις του νερού είναι καλές.
ΝΟ2:0 ΝΗ3:0 και ΝΟ3:15-20.
Το πρόβλημα το έχει το αρσενικό. Ενώ τα θηλυκά είναι πολύ δραστήρια οργώνουν το ενυδρείο και κάνουν σαν τρελά όταν τους ρίχνω τροφή (γέννησαν κι όλας τα δύο) το αρσενικό μένει κάτω από μια κρυψώνα είναι πολύ υποτονικό και δεν τρέφεται.
Εμφανησιακά δίχνει μία χαρά. Έχει ζωντανά χρώματα και δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο δέρμα του. Νομίζω όμως ότι έχει πρόβλημα στην αναπνοή και δεν κολυμπάει σαν τα θυληκά. Κουνάει περισσότερο το κεφάλι του και όχι τόσο τα πλαϊνά πτερύγια. Επίσης παρατήρησα ότι σε κάποια φάση είχε κάτω από την κοιλιά να κρέμεται μία μαύρη μακρυά γραμμή σαν κλωστή που μετά αποκολήθηκε αλλά φαντάζομαι οτί απλά τα έκανε...

Τι μπορεί να έχει; Παίζει να το πήρα άρρωστο από το petshop; Έκανα πολύ υπομονή για να στρωθεί σωστά το ενυδρείο και να είναι όλα κατάλληλα για τα ψαράκια και έχω εκνευριστεί-στεναχωρηθεί που στα πρώτα ψαράκια που βάζω μέσα εμφανίστηκε πρόβλημα...