ναι αυτο λεω κιεγω! ενω η gh εχει πεσει μια μοναδα απτην προηγουμενη μετρηση!μετρησα 9 και την προηγουμενη φορα ητανε 10.πεφτει σταθερα.οταν ξεκινησα να κανω αλλαγες με οσμωση ειχα gh 11.μετα 10 και τωρα 9.
καλο βραδι και ευχαριστω!
----------------------------------------------------------------
θα ξαναμετρησω το πρωι μηπως υπαρχει καμια διαφορα και βγει καμια ακρη.
------------------------------------------------------------------
και κατι αλλο ψιλοσχετικο για να μην ανοιγω αλλο θεμα.τα sterbai μου με βαση
αυτο λεει οτι χρειαζονται
dH range: 2 - 25 demersal πολυ μεγαλο δεν ειναι το περιθωριο αυτο?ποια τιμη θα πρεπει να διαλεξω απτο 2 ως το 25 για το ενυδρειο μου?
βαζοντας εγω λοιπον μια τιμη
εδω ας πουμε 20 στο πεδιο
dH (gH) μου λεει οτι αντιστοιχει σε 358.0ppm. αυτη η τιμη τωρα με βαση το manual στο τεστ της api αντιστοιχει σε 20 dkh (το πινακακι στο τελος του manual) που σημαινει και 20 σταγονες υγρου στο δειγμα νερου οπως το υπολογιζουνε εκεινοι.αλλα και με αυτο το site το 358ppm αντιστοιχει σε σκληρο νερο.
γιατι διαβαζα καποια site που λεγανε οτι θελουνε σχετικα μαλακο νερο τα sterbai!αρα δεν ισχυει αυτο
εκτος αν ισχυει μονο για την αναπαραγωγη τους.αν και εγω εχω σκληρο νερο και παλι γεννησανε οποτε δεν ξερω τι ισχυει τελικα και τι οχι
πως βγαζεις ακρη ομως για την τιμη gh/kh που χρειαζεσαι? και που κολλαει το tds σε ολα αυτα?υπαρχει καποια τιμη tds που αντιστοιχει σε καθε σκληροτητα?αν και αποτι διαβαζω στο υπομνημα επηρεαζεται και απο αλλους παραγοντες to tds,θερμοκρασια κλπ.
χρειαζομαι ενα σεμιναριο μου φαινεται γιατι ενω καταλαβαινω καποια λιγα πραγματα για καθε μοναδα μετρησης δεν εχω καταλαβει ακομα πως κολλανε ολα μαζι
τωρα μπορει να λεω και καμια βλακεια,μη βαρατε,παρακαλω εξηγηστε μου γιατι θελω πολυ να μου λυθει η απορια...

-------------------------
τα ιδια με το tds σημερα δεν αλλαξε τιποτα.