Γεια σου Στέφανε. Ωραίο το post σου.
Γιώργο ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. O φίλος Delta μπορεί να βοηθάει και να συμβουλεύει εδώ, εμένα όμως τον αρχάριο με κορόιδεψε για λάθη που έκανα (σημειώνοντας με κόκκινο μάλιστα τα λάθη). Γελούσε με αυτά και τραβούσε τα βυζιά του. Και μετά από λίγο συγχισμένος επέστρεψε για να συμπληρώσει να μην περάσει ούτε ψόφιο πουλί από τα χέρια μου. Ο Στρατηγός τουλάχιστον που δέχτηκε και τη μήνη μου και που του ζητάω συγνώμη (καταλαβαίνω ότι αυτό που έκανα είναι βαρύ) μου έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το τι φταίει και δεν με κορόιδεψε.
Τώρα, περί του ενυδρείου, στo κατάλληλο υπόμνημα για το συγκεκριμένο πρόβλημα (το οποίο έχει γράψει ο φίλος μας Delta) λέει:
"Σε ένα "στρωμένο" ενυδρείο ή σε ένα "άστρωτο" με ψάρια, για να μηδενίσουμε την Αμμωνία, καταρχήν θα διακόψουμε το τάισμα για τουλάχιστον για μια δυο μέρες, θα αυξήσουμε την οξυγόνωση με ισχυρή αεραντλία και ανατάραξη της επιφάνειας του νερού, και θα κάνουμε μερικές απανωτές αλλαγές νερού πχ 30-80% (ανάλογα και την ποσότητα αμμωνίας) ακόμα και κάθε μέρα, με νερό ίδιων ή κοντινών παραμέτρων σε θερμοκρασία, σκληρότητα (gH) και οξύτητα (pH) και που δεν περιέχει* φυσικά αμμωνία κλπ τοξικά,
Αν είναι δυνατόν προτείνω να προσθέτουμε αντιχλώριο seachem prime έως και πενταπλή δόση (ή κάποιο παρόμοιο που να δεσμεύει κι αυτό Αμμωνία και Νιτρώδη εκτός των άλλων).
Αυτά τα κάνουμε μέχρι να μετράμε σταθερά συνεχώς μηδέν αμμωνία.
Καλό είναι να προσθέτουμε και βακτήρια εμπορίου μήπως και επιταχύνουν τη διαδικασία ή μπολιάζουμε και πάλι."
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι κάνω λάθος; Χρειάζεται οπωσδήποτε μπόλιασμα;
|