Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 11-09-11, 18:11
Το avatar του χρήστη S O T I R I S
S O T I R I S Ο χρήστης S O T I R I S δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 06-09-2011
Περιοχή: ΜΕΝΙΔΙ
Μηνύματα: 29
Smile

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chaos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ok.Έβαλα ήδη το νερό στα μπετόνια με το αντιχλώριο και σε καμιά ωρίτσα θα ξεκινίσω την αλλαγή μετά θα μετρίσω πάλι αμμωνία να δω αν έχει μηδενιστει. Μήπως ξέρεις την διαδικασία για μέτρηση GH KH με σταγόνες τις tetra? το τέστ έχει μέσα ένα δοσομετριτη και 2 μπουκαλάκια το ένα για το GH και το άλλο για το ΚΗ
Με μια σύριγγα εάν έχεις, μετράς 5ml και τα βάζεις στο φιαλίδιο, αφού πρώτα το έχεις ξεπλύνει καλά με νερό από το οποίο θέλεις να κάνεις τη μέτρηση. Απο και κει αρχίζεις και προσθέτεις σταγόνες (μια μια και κουνας σιγα σιγά και συγχρόνως τις μετράς) από το πρώτο αντιδραστήριο έστω το GH. Ρίχνοντας τις πρώτες σταγόνες μια μια το νερο θα αρχίσει να χρωματίζετε κοκκινο. Σε κάποια στιγμή το νερό θα αλλαξει εμφανώς χρώμα και θα γίνει προς το γκρί. Αυτό θα είναι το σημείο που θα σταματήσεις να μετράς και σου δείχνει πόσο ειναι το GH του νερού σου (ανάλογα με τις σταγόνες που μέτρησες). Δέκα σταγόνες σημαίνει 10 GH.
Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και για την μέτρηση του ΚΗ δε θυμάμαι να σου πω όμως από τι χρώμα ξεκινά και σε τι χρώμα καταλήγει. Θα το καταλάβεις όμως.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01345 seconds with 10 queries