Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Η θρεπτική ανεπάρκεια και η ελλειψη βιταμινων είναι ένας από τους λόγους της νόσου ''τρύπα στο κεφάλι'' (hole in the head που θεωρείται ότι σχετίζεται άμεσα και με τη Hexamita), καθώς ο οργανισμός αδυνατεί να πάρει στοιχεία όπως το ασβέστιο και έτσι αναγκάζεται και το απορροφά από το χόνδρο του κεφαλιού με αποτέλεσμα τη δημιουργία των τρυπών. Αυτές οι τρύπες όπως είναι λογικό δημιουργούν δευτερογενείς μολύνσεις στο ψάρι μας με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εξασθένηση του. Τα συμπτώματα σε προχωρημένο πια στάδιο είναι σημαντική απώλεια βάρους, σκουρότερο δέρμα, λεπτότερο κεφάλι και τα ψάρια αρχίζουν να κρύβονται σε γωνίες κοιτώντας συνήθως τα τοιχώματα του ενυδρείου με το κεφάλι προς τα κάτω.
Διαφανη περιττωματα εχουμε?
Οι τροφες τι ημερομηνια ληξης εχουν?
Ποσο καιρο τις κρατας ανοιχτες μετα το ανοιγμα τυης συκευασιας?
ΒΙταμινες δινεις καθολου και καθε ποτε?
Ποσο καιρο εχεις τις βιταμινες ανοιχτες και που τις διατηρεις? Ημερομηνια ληξης ΟΚ?
|
Από περιττώματα δεν έχω παρατηρήσει κάτι, θα το κοιτάξω να σου πω...
Οι τροφές σίγουρα δεν έχουν λήξει(πιο κοντινή ημερομηνία λήξεως το 2012) και τις έχω αγοράσει αφού έχω στήσει το ενυδρείο...
Βιταμίνες δεν έχω ακόμη χρησιμοποιήσει...
Επίσης για τα συμπτώματα σε πιο προχωρημένο στάδιο δεν έχω παρατηρήσει (ευτυχώς) κάτι...
Το μόνο είναι το κρύψιμο κάτω από το ξύλο σαν να κάθεται στο βυθό, όχι συνέχεια όμως...
Από τις φωτογραφίες σου φαίνεται ότι μιλάμε για τη συγκεκριμένη ασθένεια;
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...
Α, επίσης πριν φύγω (αρχές Αυγούστου) είχα χρησιμοποιήσει και την:
http://www.tetra.de/tetra/go/7B4ECF0...d=11&lang_id=2
Να σημειώσω επίσης ότι το πρόβλημα το παρατήρησα αφού επέστρεψα γύρω στις 15 του μήνα, στο ενδιάμεσο διάστημα το τάισμα είχε αναλάβει ο πατέρας μου(2 φορές την ημέρα από τα φυλλαράκια και τα micro waffers επειδή φοβόμουν μην τα παραταίσει...)