Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-10-04, 21:52
jpatou Ο χρήστης jpatou δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jpatou
Προεπιλογή

Για σου nelly και καλώς ήρθες στον θαυμαστό κόσμο των ενυδρείων.
Λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Πρώτα πρώτα για το ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο να βρεί πληροφορίες ένας αρχάριος μεσα στο board θα συμφωνίσω μαζί σου αλλά πίστεψε με ότι αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελαυταία μας συνάντηση και γίνονται προσπάθειες να αλλάξει και να είναι ποιό newbie friendly.

Ο Νίκος σε αυτά που λέει έχει απόλυτο δίκιο. Προσπαθούμε με το στρώσιμο του ενυδρείου να εξομοιώσουμε τη φύση. Και το στρώσιμο είναι διαφορετικό ανάλογα με το τί είδους ψάρια και φυτά θα βάλεις στο ενυδρείο σου. Ενας γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να έχουμε το ενυδρείο να δουλευει 20 μέρες με ένα μήνα πριν αρχίσουμε να βάζουμε τα ψάρια μας για να έχουν δημιουργηθεί βακτήρια στο υλικά του φίλτρου μας έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά το βιολογικό φυλτράρισμα.
Κατόπιν έχουμε τις παραμέτρους του νερού :
Θερμοκρασία, Οξύτητα PH, Σκληρότητα (GH - KH), Περιεκτικότητα σε Αμμωνεία NH3/NH4 και άλλες πολλές.
Προσωπικά τα 3 πρώτα είναι απαραίτητα για να ξέρεις αν μπορείς να βάλεις ψάρια ή όχι. Πολλοί κατά την διάρκεια του στρωσίματος βάζουν χρυσόψαρα τα οποία και μετά επιστρέφουν στο μαγαζί ή τα χαρίζουν. Εμένα αυτή η μέθοδος δεν μου αρέσει και το στρώσιμο όσες φορές το έχω κάνει το κάνω χωρίς ψάρια αλλά που και πού ρίχνω λίγη τροφή στο νερό.

Αυτά για αρχή και μην αγχόνεσε. Ενα χόμπυ είναι και πρέπει να σε ευχαριστεί και να σε ξεκουράζει. Αν είναι να το βλέπεις σαν αγκαρεία (δεν εννοω προσωπικά εσένα) μην το κάνεις. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Οτι χρειαστείς εδώ είμαστε ρωτάς και όσοι ξέρουν και θέλουν απαντάνε.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01463 seconds with 10 queries