Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-08-11, 09:32
Το avatar του χρήστη vaska
vaska Ο χρήστης vaska δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ειχες δωσει μετρηση νιτρικα και ειχε μεινει ανοιχτο το θεμα.
Απο τις μετρησςις αυτες, φαινεται να εχει πραγματοποιηθει ο κυκλος του αζωτου το ενυδρειο.
1) Αληθεια ποσα νιτρικα φτανει πριν την αλλαγη?
2) Η μετρηση των ηψηλων νιτρωδων εγινε αφου ειχε πεθανει καποιο ψαρι?
3) Που πιστευεις οτι βρισκονται τοσοι πολλοι ρυποι, που μπορουν να ξεπερασουν τη βιολογια ενος ... εστω νεοστρωμενου ενυδρειου, και να ανεβασουν τοσο πολυ τα νιτρωδη, σε ενα αδειο σχεδον ενυδρειο 240 λιτρων με 6 γκαπι?
Πολλές οι ερωτήσεις που χρίζουν απάντησης, θα προσπαθήσω να τις απαντήσω

1) Η μεγαλύτερη τιμή σε Νιτρικά που είδα ήταν 40mg/L, αμέσως μετά έκανα αλλαγή νερού και τα Νιτρικά μηδενίστηκαν. Οι μετρήσεις των επόμενων ημερών έδειχναν αυξητικές τάσεις των νιτρικών που είναι και το σωστό.

2) Τις 2 τελευταίες ημέρες μετρούσα 0 Αμμωνία και 0 Νιτρώδη. Πρόσθετα την συνηθισμένη ποσότητα Αμμωνίας και την επόμενη μέρα μετρούσα Αμμωνία και Νιτρώδη πάλι 0. Αυτό για μένα σήμαινε ότι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία στρωσίματος και ήμουν έτοιμος να βάλω ψάρια. Έκανα λοιπόν την "μεγάλη" αλλαγή νερού το πρωί και το βράδυ της 2ης μέρας έβαλα 6 Γκαπάκια. Όλον αυτόν τον καιρό δεν είχα ψάρια μέσα στο ενυδρείο. Έτσι λοιπόν Το πρωί της επόμενης έκανα μέτρηση ρουτίνας πιό πολύ για να κάνω την μέτρηση και όχι γιατί πίστευα ότι χρειαζόταν μιας και το αμέσως προηγούμενο βράδυ είχα μηδενικές τιμές. Αυτή η μέτρηση έδειξε "έξαρση" των νιτρωδών.

3) Δεν μπορώ να ξέρω, πάντως δεν πιστεύω ότι οφείλεται σε "ρύπους". Πιό πιθανό μου ακούγεται με τον λάθος τρόπο αλλαγής να "σκότωσα" τα βακτήρια Nitrobacter και αυτό που μέτρησα να ήταν η οξείδωση της αμμωνίας από τα Nitrosomonas. Τώρα θα μου πεις ούτε κι αυτό στέκει διότι στο ενυδρείο δεν υπήρχε Αμμωνία που είναι η τροφή των Nitrosomonas.

Τι να πω???? μπερδεύτηκα ο άμοιρος.

Ένας άλλος παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι η δικιά μου απειρία, αλλά ρε παιδί μου να δεχτώ ότι έκανα λάθος την μέτρηση της 1ης μέρας, έκανα ακριβώς το ίδιο λάθος και στην μέτρηση της 2ης μέρας???? Τι να πω δεν ξέρω, αν και μοιάζει απίθανο δεν είναι αδύνατον.

Οι σημερινές μετρήσεις είναι : Αμμωνία 0,5 (μετά το χτεσινό τάισμα που είχε ανέβει στο 5), Νιτρώδη 1,0 (ενώ χθες είχα 5) και Νιτρικά 10.

Αν τελικά καταλάβατε τι παίχτηκε, πείτε το και σε μένα να μην το επαναλάβω αν και ξαναλέω τελικά είμαι πεισμένος ότι ο τρόπος της αλλαγής νερού είναι λάθος.

Πάντως για καλό και για κακό σήμερα πήρα μπόλι από φίλο και το μεσημέρι θα ξαναμετρήσω.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02098 seconds with 10 queries