Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 12-08-11, 13:17
SlimData Ο χρήστης SlimData δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-03-2010
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 84
Προεπιλογή

Σε ότι αφορά τα ψαράκια αποφάσισα να φτιάξω ένα 300άρι και να φιλοξενήσω εκεί τα σκαλάρια μου, αυτό όμως θα γίνει σε κάνα μήνα αφού θα χρειαστεί να στρωθεί κιόλας το ενυδρείο..

Προς το παρόν έχουμε άλλα.. Πριν 20 ακριβώς μέρες λοιπόν είχα αυγά από τα κριμπενσάκια μου. Πρώτη γέννα και δεν πήγε πολύ καλά, τα αυγά η θυληκιά τα είχε αφήσει εκτεθημένα στην εξωτερική επιφάνεια της καρύδας και μετά από 2-3 μέρες τα έφαγε ο αρσενικός. Πιθανότατα μου είπανε λόγω απειρίας και άγχους.

Αρχές του μήνα λοιπόν βλέπω επιτέλους τα κριμπενσάκια να προσαρμόζονται και να φτιάχνουν το χώρο τους. Κυρίως τη δουλειά την έκανε η κυρία. Σκάψανε λοιπόν φωλιά κάτω από ένα μοπάνι και με το χαλικάκι που βγάλανε "οχυρώσανε" την περιοχή γύρω από το μοπάνι και την καρύδα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα!!!!! Επίσης κλείσανε την είσοδο της καρύδας ίσα-ίσα να χωράνε αυτά. Όλο αυτό το διάστημα η κυρία είχε ξαναφουσκώσει.
Στις 5 του μήνα την χάνω για λίγες ώρες και όταν τελικά εμφανίζεται, ίσια η κοιλίτσα..!

Μην τα πολυλογώ, πριν μια ώρα πέρασα από το σπίτι να πάρω κάτι που χρειάστηκα και μπροστά στην καρύδα πρέπει να υπάρχουν περίπου 100 μωράκια!!!! Έπαθα σοκ!!!
Ο μπαμπάς περιπολεί και δεν αφήνει τα σκαλάρια να πλησιάσουν καθόλου, η μαμά τα τσεκάρει συνέχεια και όποια απομακρύνονται τα παίρνει στο στόμα και τα μαζεύει!!!!


Τέλος πάντων, δυστυχώς έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά και τώρα προσπαθώ να μαζέψω πληροφορίες για να είμαι έτοιμος..
Οι αρχικές μου απορίες αφορούνε την τροφή.
Έχω ένα σακουλάκι αρτέμια αλλά δεν το έχω ανοίξει καν γιατί δεν ήξερα αν θα πετύχαινε αυτή τη φορά η γέννα. Έχω και java moss αλλά λίγο μακρυά από τη φωλιά τους. Έχω και κλασσικά φυλλαράκια που μπορώ να θρυμματίσω.

Το θέμα είναι, πότε πρέπει να τους ρίξω τροφή?
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01508 seconds with 10 queries