Θέμα: UPS
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-10-04, 14:25
Το avatar του χρήστη Gorgi
Gorgi Ο χρήστης Gorgi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα - Εξάρχεια
Προεπιλογή

Παιδία καλό το UPS και ακόμα καλύτερη η γεννήτρια αλλά μόνο εάν έχει κάποιος πολλά ενυδρεία μεγάλης χωρητικότητας. Τότε η απόκτηση μιας γεννήτριας έχει νόημα γιατί η αξία και ο κόπος συντήρησης των ενυδρείων του είναι μικρός μπροστά στο κόστος της.
Για εμάς όμως που έχουμε ένα ή δυο ενυδρεία η καλύτερη λύση είναι ένα καλό UPS. Προσοχή όμως γιατί δεν χρειάζεται να δώσουμε και τσάμπα λεφτά. Παράδειγμα...ένα UPS τύπου "On Line" είναι ακριβότερο από ένα τύπου "Stand By". Η διαφορά τους είναι ότι το "On Line" δεν επιτρέπει την στιγμιαία απώλεια ρεύματος (διάρκειας μερικών ms) και κατά συνέπεια κρατάει έναν Η/Υ ανοιχτό σε περίπτωση διακοπής αντί του "Stand By" το οποίο θα αφήσει το μηχάνημα να κλείσει και να κάνει restart τροφοδοτούμενο από τις μπαταρίες του.
Στην περίπτωση μας όμως δεν μας ενδιαφέρει εάν το φίλτρο σταματήσει για μερικά δέκατα του δευτ/ου ( αυτό φαντάζομαι εξαρτάτε και από τον τύπο του φίλτρου που χρησιμοποιούμε ) οπότε η αγορά ενός "Stand By" UPS είναι προτιμότερη και πιο συμφέρουσα.
Επίσης ένα UPS με χωρητικότητα 1000 με 1500 vA θα κρατήσει ένα φίλτρο που καταναλώνει 25W περίπου για 3 με 5 ώρες οπότε νομίζω πως είναι αρκετός χρόνος εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα πάντα καταλήγουν στο πόσο κάποιος ενδιαφέρετε για τα ψάρια του νομίζω.

Ξέρω ένα παιδί που έχει 10 ενυδρεία σπίτι του. Μετά τις πλημμύρες στον Κηφισό πριν 3 χρόνια και την διακοπή που κράτησε 3 μέρες αγόρασε γεννήτρια γιατί τα πόδια του είχαν γίνει σαν του Πύρρου Δήμα από το τρομπάρισμα στα ενυδρεία του και δεν είχε σκοπό να κάνει καριέρα σαν αρσιβαρίστας

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01757 seconds with 10 queries