Για τα ραμιρεζι παντα, το PH στο 6,5 αν και στο 6 εχουν παρατηρηθει μεγαλυτερα ποσοστα στα εκολαπτομενα αυγα. Η γενικη σκληροτητα οσο χαμηλοτερα γινεται καλο θα ηταν κατω απο 5 και η ανθρακικη γυρω στο 5 για να μην διαταραχθει η σταθεροτητα του PH. Δυσκολες συνθηκες σιγουρα και με πολυ προσπαθεια.
Οσο για το νερο της Θεσσαλονικης δυσκολα θα ερθει στις σωστες παραμετρους με την χρηση τυρφης. Κατα την γνωμη μου μονο η αντιστρωφη οσμωση μπορει να κανει δουλεια. Η χρηση τυρφης προτεινεται παντως για να εμπλουτιστει το νερο με τα οργανικα συστατικα που φερνουν το νερο πολυ κοντα στων βιοτοπων που ζει στην φυση.
__________________
Βαγγελης
|