Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-07-11, 00:03
Το avatar του χρήστη mikrosaquaristas
mikrosaquaristas Ο χρήστης mikrosaquaristas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: euboea
Προεπιλογή

έχω αναλύσει και στο άλλο θέμα όλη την περιπέτεια με το τουμπάρισμα του βυθού και την ξαφνική εμφάνιση NO2 χωρίς πρίν να μετρήσω αμμωνία και βέβαια και τους πολλούς θανάτους που ανακάλυψα το πρωί που ξύπνησα.....

τώρα είμαι με τα επιζώντα ψάρια σε άλλο ενυδρείο και το "τραυματισμένο" το ξαναστρώνω γιατί για να πιάσω τα επιζώντα το ξέστησα όλο
αφού το ξέστησα έκανα και ένα γενικό πλύσιμο στα πάντα
ξαναφύτεψα τα φυτά μου
έστησα αλλιώς τις ρίζες μου
και έπλυνα και το σφουγγάρι μου (στο νερό του ενυδρείου)

λοιπόν μετά απο 2-3 μέρες μέτρησα αμμωνία και ούτω καθεξής τώρα είμαι στην φάση που δεν μετράω αμμωνία-μετράω λίγα NO2 και πολλά ΝΟ3
σήμερα έκανα μιά μεγάλη αλλαγή με σκέτο νερό Α/Ο και έβαλα τις σκληρότητές μου στο 7 την γενική και στο 8 την ανθρακική
το Ph μου είναι 7 αλλά πρέπει να το κατεβάσω κι άλλο (ή να ανεβάσω την ανθρακική μου...τέλοσπάντων θέλω περισσότερο διοξείδιο...)

καλά όλα αυτά
ΑΛΛΑ

έχω καφέ μαλλί (πάρα πολύ) στο πίσω μέρος του σφουγγαριού του φίλτρου αμβούργου
δεν είχα ξανά τίποτα αντίστοιχο ,μήπως είναι η νεκρή βιολογία μου απο το προηγούμενο στήσιμο?
τι είναι?

και έχω και πράσινες τρίχες ,αλλά όχι σαν της άλγης -περισσότερο σαν φυτό μοιάζει ....
και στην άμμο μου
και στα ξύλα μου
και γενικά παντού(ακόμα και πάνω στο τζάμι ρε παιδιά)
και τώρα που το παρατήρησα με μεγεθυντικό παρατηρώ ότι έχει και διακλαδώσεις λές και είναι φυτό κανονικά.....

προφανώς είναι είδος άλγης
αλλά ποιό είδος ακριβώς?
απο αυτά του υπομνήματος δεν είναι σίγουρα

και στο σφουγγάρι μου απο την πλευρά του κυρίως ενυδρείου έχω κάτι τρίχες μακρουλές που είναι ασπρουλές

γενικά...παράξενα πράγματα.........
τα σαλιγκάρια πάντως κυκλοφορούν άνετα και απο ότι βλέπω το φχαριστιούνται κιόλας αυτό το πράσινο

κατα τα άλλα κάποια φυτά που μου δώρισαν είχαν λίγο greenspot και το βλέπω να εξαπλώνεται ραγδαία

"αύξηση διοξειδίου" διαβάζω.......σαν σπράιτ το έχω κάνει......
ανισσοροπία θρεπτικών συστατικών........με το χαμό που έγινε είμαι σίγουρος ότι έχω πολύ τέτοιο-πιστεύω πως με τις αλλαγές με Α/Ο θα συνέρθει

γενικά........δεν περιμένω απαντήσεις.....τον πόνο μου σας λέω

το ενυδρείο πέρασε πολλά και η πολυπόθητη ισορροπία απομακρύνθηκε πάρα πολύ-τελικά η αντιβίωση έπρεπε να περιμένει.....ίσως και για πάντα
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01565 seconds with 10 queries