Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 03-07-11, 00:04
marigian Ο χρήστης marigian δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 03-01-2011
Περιοχή: αγ. Μαρινα Κορωπιου
Μηνύματα: 42
Προεπιλογή Πρόβλημα ισορροπίας σε ranchu

παιδια τα φωτα σας...
Εχω ενα ενυδρειο 450l που φιλοξενει ενα ranchu, ενα blackmoor, και 2 koi. μην αρχισετε να φωναζετε το ξερω οτι τα κοι δεν ειναι για ενυδρειο αλλα ειμαστε σε αναμονη μετακομισης οπου και θα τουσ φτιαξουμε μια λιμνη.
Το προβλημα ειναι στα χρυσοψαρα που απο τοτε που τα πηραμε εχουν το κακο συνηθειο να περνανε πολλες ωρες στην επιφανεια καταπινωντας αερα.Οι μετρησεις του ενυδρειου ειναι αψογες, δεν υπηρξε ποτε αμμωνια, λειτουργει εξωτερικο φιλτρο και αεραντλια με ελαφροπετρα και αεροκουρτινα. Ανησυχω για ασθενεια νυκτικης κυστης με αυτην τους τη συνηθεια. Αποτι φαινετε ταιζα λιγο παραπανω αποτι επρεπε και το εχω ελλατωσει. Ταιζω pellets μια φορα την ημερα παντα μουλιασμενες με νερο ενυδρειου, καθε δευτερα νηστεια και τριτη αρακα βρασμενο και ξεφλουδισμενο. Συχνα πυκνα τουσ βαζω και βιταμινες τις fishtamin.Εχω ομως παρατηρησει οτι στην επιφανεια ανεβαινουνε παντα μετα το φαγητο ακομα και με τον αρακα. Δοκιμασα να αλλαξω τροφη αλλα οτι και αν τους εδωσα συμπεριφερονται το ιδιο.
Ξεχασα το ποιο σημαντικο στην υπαρχον παρεα υπηρχε και ενα redcup επισης με τα ιδια συπτωματα το οποιο χασαμε τελικα απο ασθενεια νυκτικης μαλλον μετα απο 3 μηνες ασταθης πλευσης και κολοτουμπες. Το ενυδρειο αυτο λειτουργει 7 μηνες τωρα και τα ψαρια ειναι ολα απο την αρχη.
Ανησυχω για το ranchu που πριν απο 5 μερες το ειδα να μην εχει καλη ισσοροπια, του εκανα νηστεια για 3 μερες οπου δειχνει να ειναι καλα αλλα παλι στην επιφανεια για αερα...
Ξερει καποιος καποια τροφη πολυ ευκολοχωνευτη γιατι νομιζω οτι αυτο ειναι το βασικο προβλημα??
Τι να κανω να τον κατεβασω απο κει πανω??
Εφτιαξα και ενα μειγμα απο μαρουλι, λαχανο και σπανακι βρασμενο και λιωμενο στο μπλεντερ να γινει χυλος και μετα στην καταψυξη οπου το δοκιμασα σημερα, αλλα οπωσ το ετριψα στο τριφτη και τους το εδωσα αυτο σχεδον υγροποιηθηκε στο νερο.Ετσι επρεπε να γινει?? Παντως και με αυτο ανεβηκανε στην επιφανεια για αερα.
Ειλικρινα δε ξερω τι αλλο να κανω και φοβαμαι οτι απλα παρακολουθω μια καταληψη που θα ειναι δυσαρεστη στο τελος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01542 seconds with 10 queries