Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 17-06-11, 21:24
Το avatar του χρήστη stratri1
stratri1 Ο χρήστης stratri1 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-06-2011
Περιοχή: Τρίπολη
Μηνύματα: 294
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν θελεις το νεο φιλτρο να στρωσει μεσω του παλιου, δεν θα βγαλεις τα υλικα απο το παλιο φιλτρο και θα βαλεις τα νεα (ουτε καν τα μισα), γιατι θα διαταραξεις τη βιολογια τους που στηριζει ηδη το μικρο ενυδρειο.

Ενας τροπος ειναι να βαλεις ολο το νεο φιλτρο (του μεγαλυτερου ενυδρειου) να δουλεψει για 20-30 μερες στο μικρο ενυδρειο (αν το φιλτρο μπορει να μετακινηθει και δεν ειναι εσωτερικο φιλτρο κολλημενο) και φυσικα προσεχωντας τη ροη του νερου να μη γινει πλυντηριο το ενυδρειο.

Αλλιως θα στησεις το νεο ενυδρειο, θα βαλεις ολο το νερο του παλιου ενυδρειου, θα προσθεσεις και καθαρο, θα βγαλεις λιγα απο τα νεα υλικα του νεου φιλτρου (που λογικα θα ειναι μεγαλυτερο) και στη θεση τους θα βαλεις τα παλια υλικα.
Μετα απο ενα μηνα θα αρχισεις να βαζεις σταδιακα λιγα λιγα τα νεα υλικα που αφησες απεξω (αν ειναι καλυτερα σαν υλικα απο τα παλια), στη θεση των υλικων απο το μικρο φιλτρο.
Τσακερισμα των τιμων ενδυκνειται, οπως και πολυ προσεκτικο ταισμα στην αρχη.
Ξέχασα να σας πω ότι το φίλτρο του μικρού είναι κολλημένο και δεν βγαίνει, ενώ του καινούργιου-μεγάλου είναι κινητό.

Ο πρώτος τρόπος είναι απαγορευτικός, αν και θα με βόλευε αφάνταστα,γιατί το κουτί του νέου φίλτρου είναι ψηλότερο από το υπάρχον ενυδρείο μου!!!
Τώρα για τη δεύτερη λύση. Όταν λες ότι θα στήσω το νέο ενυδρείο, δεν εννοείς να το στρώσω (με κάποιον άλλο τρόπο), αλλά να βάλω ότι διακοσμητικό και φυτά έχω να βάλω μέσα και μετά να προσθέσω το νερό και το υλικό του φίλτρου από το παλιό.
Τα ψάρια τα ρίχνω αμέσως μέσα; Χωρίς να κάνω μετρήσεις; Το νερό του παλιού θα είναι το 1/3 του συνολικού τελικού όγκου. Θα συνεχίσει να παρέχει ασφαλές περιβάλλον για τα ψάρια μου; Θεωρούμε ότι το νέο φίλτρο με τα υλικά του παλιού συνεχίζει να είναι στρωμένο και δημιουργεί πάρα πολύ γρήγορα αποικίες και στα νέα υλικά;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι σαν να κάνω μια μεγάλη αλλαγή νερού (65%), αλλά με το φίλτρο να έχει υποστεί κάποιες μειώσεις των αποικιών του.

Σκοπεύω να μεταφέρω και το χαλίκι, αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην το "ξεπλύνω" όλο μέσα στο νερό και το κάνω χάλια (ή μήπως δεν πειράζει);;;;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά... έχω ανησυχίες

Ευχαριστώ πολύ παλικάρια για τις απαντήσεις σας.

Φιλικά, Τριαντάφυλλος.
-------------------------
Ααα και κάτι άλλο!!!

Αν κατάλαβα καλά, βάζοντας απλά τα υλικά του νέου φίλτρου (σφουγγάρι και μακαρόνι) μέσα στο παλιό ενυδρείο, σε μια άκρη, δεν θα αναπτυχθούν αποικίες βακτηρίων; Πρέπει να λειτουργεί το φίλτρο με τα υλικά του για να το πετύχουμε αυτό;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratri1 : 17-06-11 στις 21:24 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01736 seconds with 10 queries