Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimitrios
απο δικη μου εμπειρια, στην αρχη με σκετη α/ο δεν πεφτει κατω απο εφτα αλλα μετα απο λιγο καιρο γινεται πολυ οξινο, εγω ειχα 5,5 αλλα μετα το ανεβασα
|
Αν ο βυθος δεν εχει πολλα οργανικα, το ταισμα δεν εχει πολλα φωσφορικα καταλοιπα, το φιλτρο κρατιεται καθαρο κι αυτο απο οργανικα και γινονται κανονικες αλλαγες νερου,απο τη δικη μου πειρα δεν θα πεσει το πεχα οσο και να παλιωσει το ενυδρειο.
Θα πρεπει το νερο να υπαρχει καποια ουσια που θα εκμεταλευεται τη χαμηλη KH (λογω οσμωσης) και θα ριχνει το πεχα.
Ουσιες σαν τις ταννινες και τα χουμικα οξεα που εχουν τα ξερα φυλα η τυρφη (και τα ξυλα σε μικροτερες ποσοστητες).
Η ενυδρειακη τυρφη σε κοκκους εντωμεταξυ, υποψιαζομαι οτι δουλευει περισσοτερο με ιοντοανταλλαγη και οχι μονο με απελευθερωση χουμικων και ταννινων.