Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-09-04, 04:35
Το avatar του χρήστη dim
dim Ο χρήστης dim δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην dim
Προεπιλογή

Εγώ βασικά θα ήθελα να πω πως το ανθρώπινο είδος έχει καταφέρει μέσα σε εκατό χρόνια να εξαφανίσει ουκ ολίγα ζώα,,ψάρια, και έχει καταφέρει να καταστρέψει να κάψει και να μολύνει ολόκληρες περιοχές οι οποίες θα κάνουν πολλούς αιώνες για να ξαναεπανέλθουν στην κατάσταση την φυσική.
Έχουμε καταφέρει σαν άνθρωποι να απειλούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ήδη έχουν αρχίσει τα προβλήματα με τον καιρό και με τόσα άλλα και πιστεύω ότι θα δουν πολλά τα μάτια τα δικά μας.
το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο και σηκώνει πολύ συζήτηση.
Για μένα το καλύτερο θα ήταν να βάζουμε ψάρια τα οποία αναπαράγονται σε ενυδρείο. Εφόσον έχουμε αυτή την μούρλα και μας αρέσουν τα ενυδρεία και τα ψάρια μπορούμε πολύ άνετα να έχουμε είδη αναπαραγόμενα. για να φτάσει ένα ψάρι στο σπίτι μας πεθαίνουν στην πορεία πάρα πολλά. Ποιος ο λόγος να ψάχνουμε ψάρια που πιάνονται στην φύση. Καταρχήν ότι και να λέμε για κάθε ψάρι για πόσα λίτρα χρειάζεται,για τι συνθήκες κ.τ.λ. δεν πρόκειται να ικανοποιήσουμε καμιά τους ανάγκη. Το μόνο που καταφέρνουμε πιστεύω είναι να καταφέρνουμε να τα κρατάμε στην ζωή σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Τα ‘κατοικίδια’ ψάρια μας λοιπόν γεννήθηκαν σε ενυδρεία μεγάλωσαν σε ενυδρεία και αναπαράγονται σε ενυδρεία. Για αυτά τα ψάρια λοιπόν πιστεύω ότι είναι λιγότερο οδυνηρό να ζουν σε π.χ.100 λίτρα νερό απ’ότι σε ψάρια τα οποία πιάστηκαν στην φύση. Είμαι της γνώμης λοιπόν και για πολλούς άλλους λόγους και ψηφίζω “κατοικίδια” ψάρια.
Θέλω να πω και για τα ζωντανά κοράλλια τα οποία απ’ότι ξέρω είναι πανάκριβα,
Ότι είναι κρίμα . Χάνονται τόσες αποικίες κοραλλιών τα τελευταία χρόνια και δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί συμβαίνει αυτό. Υποθέτουν ότι αιτία είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά δεν είναι σίγουροι για τίποτα.. εκεί ζουν απ’ότι ξέρετε εκατομμύρια ψαριών. Πρέπει δηλαδή εκτός του ότι πεθαίνουν να τα κόβουμε και εμείς για να τα κοιτάμε στο σαλόνι μας.? Ας προστατεύσουμε λιγάκι ότι έχει απομείνει για να βρεθεί και κάτι για τα παιδιά μας.
Έχω και άλλα πολλά στο μυαλό μου αλλά ήδη έγραψα πολλά .
Εγώ είμαι καινούριος στο hobby και αυτή είναι η γνώμη μου τώρα. Ενδεχομένως μετά από χρόνια να αλλάξω γνώμη σε κάποια πράγματα αλλά πιστεύω ότι πάνω κάτω τα ίδια θα πιστεύω..
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01448 seconds with 10 queries