Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #208  
Παλιά 29-05-11, 18:10
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Χθες, 28 Μαΐου τοποθετήθηκαν τα πόμολα στη γέφυρα. Έχει ολοκληρωθεί κι αυτό το κομμάτι. Να με συγχωρέσετε για την ποιότητα του βίντεο...

Υπάρχει αρκετή μέρημνα που πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την αυλή (καθάρισμα, κλαδέματα, μπογιατίσματα) έτσι που μου δεσμεύει αρκετό χρόνο. Αργά-αργά βήματα πλέον και εύχομαι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχω έτοιμα λίμνη για φυτά και χρυσόψαρα και καταρράκτη. Για την ώρα, κάνω σκέψεις πως θα κάνω αρχή με τον καταρράκτη!

Η θέση του θα είναι ακριβώς πίσω από την γέφυρα όπως φαίνεται στο βίντεο. Το ύψος του θα είναι περίπου 1.70 και θα έρθει βασικά να μπλεκτεί με τις μπάλες των κλαδεμένων δέντρων που βρίσκονται εκεί. Εδώ να πω, ότι η κατασκευή, θα γίνει αποκλειστικά με τούβλο. Αφού τοποθετηθεί το λάινερ, θα καλυφθεί με πέτρες ακανόνιστου σχήματος. Το κτίσμα δεν θα παραμείνει μέχρι τα όρια του καταρράκτη, αλλά θα προεκτείνεται περίπου 2 μέτρα στα δεξιά και άλλα 3 στα αριστερά. Ο καταρράκτης θα είναι και το υψηλότερο σημείο του κτίσματος και έχω ώς σκοπό να δώσω βάθος στο χώρο. Εκεί θα τοποθετηθεί κρυφός φωτισμός (λέντ) δεξιά-αριστερά και μέσα στο νερό του καταρράκτη. Το νερό θα έχει εντελώς κάθετη πτώση. Θα γίνει μια προσπάθεια να εφαρμωσεί και ένας μεγάλος κορμός δέντρου στο κτίσμα αυτό και κάποια σημεία θα είναι φυτεμένα είτε με φτέρες, είτε με μος.

Τα υπόλοιπα φυτά θα καταλήξουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα, που θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της γέφυρας όπως την βλέπετε. Θα έχει βάθος περίπου 50 εκ, θα είναι υπερχειλιζόμενη και στο νερό της θα βρίσκονται πέτρες-βήματα ώστε να μπορεί κάποιος να την διασχύσει και να περάσει απένταντι στη γέφυρα. Καταρράκτης-λίμνη φυτών/χρυσοψάρων-κυρίως λίμνη κοι θα βρίσκονται βασικά σε 3 διαφορετικά επίπεδα, έτσι που να υπάρχουν 2 διαφορετικές υπερχειλίσεις, με μια μόνο αντλία.

Σκοπός μου μελλοντικά είναι να χωρίσω εντελώς τις δύο δεξαμενές, χωρίς να υπάρχει καμία απωλύτως επαφή η μια με την άλλη. Δύο κυβικά μέτρα νερού θα είναι η χωρητικότητα της μικρής δεξαμενούλας. Για φίλτρανση, ακόμα το σκέφτομαι...
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02136 seconds with 10 queries