Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-09-04, 00:16
MaGiC Ο χρήστης MaGiC δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να διαφωνήσω με κανέναν και πόσο μάλλον όταν λέγονται όλα αυτά ......έμποροι και μαγαζάτορες ο Wattley και Degen….μάλιστα...και εάν αυτό πηγαίνει για τους Έλληνες ιδιοκτήτες pet-shop για να μην τους βάζουμε όλους στην ίδια κατηγορία υπάρχουν κακοί και καλοί όπως γίνεται παντού.

Λοιπόν δεν θέλω να πω περισσότερα , εδώ ανταλλάσσουμε απόψεις για Δίσκους και όχι για μαγαζάτορες

1) Mary E. Sweeney- The Guide to Owning Discus- (190-228 λίτρα για 4-6 Δίσκους)
2) Jack Wattley –Discus Breeding for beginners – ( 266 λίτρα για 6-8 Δίσκους)
3) Bernd Degen –Wild Caught Discus –( 300 λίτρα για 8-10 Άγριους Δίσκους ) και (720 λίτρα για 8-10 Άγριους Δίσκους)....ανάλογα τι θες να κάνεις , αναπαραγωγή ή όχι.
Breeding tank και Show Tank δεν είναι το ίδιο και μην το βλέπεις αναλογικά φίλε Γιάννη .

Τα Δισκάκια που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά χαλαρά κάνουν για τα λίτρα του φίλου , αρκεί κάποιος να δει πως και που έχουν μεγαλώσει (Ινδονήσια, Μαλαισία ,Τσεχία)...χωρίς χρώματα και αρκετά παραμορφωμένα .

Από την δική μου μικρή και ασήμαντη εμπειρία τα Δισκάκια μου είναι μια χαρά στα 180 λίτρα που τους παρέχω. Το μόνο που κάνω είναι αλλαγές νερού κάθε 3 μέρες και καλή τροφή. Διακόσμηση : ξύλα και 1cm χαλίκι για πιο εύκολο καθαρισμό .Στο χόμπι μας δεν υπάρχει έτσι πρέπει να γίνει απλά μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Δίσκοι γεννάνε σε νερό με Ph 7.5-8.Τι πρέπει να γίνει να το κατεβάσουμε??

Έχω δει στο χόμπι αυτό τόσα πολλά και περίεργα που δεν μπορώ να τα καταλάβω και όμως λειτουργούν μια χαρά και έχω δει και άλλους με τα καλύτερα φίλτρα κάθε μέρα από πάνω από τα ψάρια και δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και τρόποι. Απλά και εγώ είπα στον φίλο την δικιά μου άποψη από τα λιγοστά πράγματα που μπόρεσα να μάθω για τα Δισκάκια 4 χρόνια τώρα.

Ααα ... λέω να βάλουμε όλοι λεφτά να κάνουμε μια ομαδική εισαγωγή από τον καημένο τον Wattley γιατί μας έχει ανάγκη και θέλει να πουλήσει.

Αν όλα αυτά είναι λάθος και δεν πρέπει ο φίλος μας να κάνει μια κακή αρχή υπάρχει και το « αγαπημένο » κουμπάκι του φίλου Γαύρου ......και όλα από αύριο θα είναι μια χαρά ....

Αυτά από εμένα δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Ο sotalx μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει .
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01453 seconds with 10 queries