το θεμα ειναι οτι ακομα και χωρις ψαρια θα πρεπει να εχεις κυκλοφορια νερου για να περνουν ολα τα φυτα τα θρεπτικα που πρεπει να παρουν. οπως ειναι γνωστο οτι και αν εχεις μεσα στο ενυδρειο ειναι ''κομματι'' της βιολογιας μας (χαλικι ξυλα πετρες) οποτε εκει πανω υπαρχουν βακτηριδια τα οποια κανουν την δουλεια που κανουν και τα βακτηριδια του φιλτρου μονο που ειναι πιο λιγα σε αριθμο.
Οποτε εαν βαλεις νερο χωρις αντιχλωριο θα τα σκοτονεις ΦΥΣΙΚΑ δεν γραφω ολα αυτα για να σωσω τα βακτηριδια αλλα γιατι ακομα και σε ενα ενυδρειο μονο με φυτα μπορεις να σηκωσεις αμμωνια απο σαπια φυλλα ξυλα κλπ κλπ κλπ εαν βαλεις αντιχλωριο αυτη η αμμωνια θα γινει Νο3

οποτε κανεις οικονομια στα λιπασματα νο3 που ειναι πολυ πιο ακριβα απο ενα μπουκαλι seachem αντιχλωριο (ειναι το πιο φθηνο σε σχεση με τα λιτρα που μπορει να εξουδετερωσει το χλωριο)
Τα παραπανω ειναι προσοπικη αποψη και δεν ειναι τεκμηριομενα στην πραξη