Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από japetus
Πάντως να ξέρεις ότι οι λίμνες δεν είναι σαν τα ενυδρεία. Είναι συστήματα που από τη στιγμή που γίνουν βιότοποι και βρουν την ισορροπία τους, τρέχουν μόνοι τους.
Ούτε τάισμα χρειαζονται τα ψάρια, ούτε αλλαγές σε νερό, τα πάντα λειτουργουν σαν μια μικρογραφία φυσικής λίμνης.
|
Δεν τρέχουν μόνοι τους αγαπητέ φίλε

και σε τέτοιες περιπτώσεις οι αλλάγές νερού είναι πέρα για πέρα σημαντικές! Ακόμα και σε συστήματα άγριας ζωής με πολύ χαμηλή κυκλοφορία νερού και μόνο μικότερα ψάρια επιτρέπονται, χρειάζονται και αυτά αλλαγές νερού. Τί αλλαγές δηλαδη? Απλά αντλείς και ποτίζεις δίπλα δέντρα και φυτά του κήπου ή του περιβολιού σου.
Αν είναι μικρό το σύστημα, συμφωνώ με τη Λούση ότι είναι σαφέστατα και πιο ασταθές. Όσο αφορά την τροφή, καλά είναι να μην τα ξεχνάμε εντελώς, έτσι?