Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 02-05-11, 09:56
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από douran_p Εμφάνιση μηνυμάτων
ναι αλλα η μη κινεζικες εχουν και 5 ή 10πλασια τιμη.....!!!!

οσο για την δεσμη νερου αν ειναι μακρυ το ενυδρειο ειναι καλα αλλιως οντως εχεις δικαιο θα γινει πλυντηριο
Δεν ξερω μη κινεζικο κυκλοφορητη (wave maker για την ακριβεια και οχι αντλια - pump) με ροη κατω απο 3000 λ/ω.

Δεν μιλησα για κοστος αγορας, αλλα για διαφορα καταναλωσης (με συν 10 βατ την ωρα εισαι στα 10 ευρω το χρονο περισσοτερα απο ενα κυκλοφορητη των 5W) και για αποτελεσματικοτητα (λαθος τροπος η ροη σε δεσμη, ιδιως αν θελουμε κυκλοφορια και στο βυθο).

Μια nano koralia 900 λ/ω κοστιζει γυρω στα 30Ε? Σε δυομιση χρονια εκανε αποσβεση συγκριτικα με την αντλια SEN HJ-941.
Με την juwel που κοστιζει οσο μια koralia δεν το συζηταμε.
Μη ξεχναμε οτι οι κινεζικες με μαγνητη οπως οι koralia (και οχι βεντουζες που εμπεριεχουν ενα μικρο κινδυνο να ξεκολλησουν και να πεσουν στο βυθο κανωντας το ενυδρειο σαν να περασε ο Eλ Νινιο) εχουν διπλασια τιμη.
Και οτι (απο δικη μου τουλαχιστον συγκριση) εχουν λιγο περισσοτερο θορυβο.

Παρολα αυτα υπαρχει μια λυση που προτεινω ως καλυτερη, για χαμηλη ροη σε κινεζικο κυκλοφορητη των 3000 λ/ω που εχει και χαμηλη καταναλωση οπως οι koralia.
Αρκει να ξερει καποιος να "κουρεψει" τη φτερωτη της.
Eυχης εργον θα ηταν να βγαζανε και nano οι κινεζοι.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01699 seconds with 10 queries