Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #49  
Παλιά 14-08-04, 16:32
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Abdul
πάντως αν θυμάμαι καλά υπάρχει βιβλιογραφία που προτίνει ανώτατο όριο τα 470 , αλλα επειδή είμαι περισότερο ερευνητης παρά χομπίστας με γνωστό αμερικανό ιδίμων σε συζήτηση που είχαμε μου είπε πως τους δικούς του βράχους για τρείς μήνες τους κρατάει μέσα σε νερό με +800mg/l για να μετατραπεί σε Show Rock , σ.σ. υπάρχουν έλληνες που πουλούν τέτοιο βράχο και δεν τρέχει τίποτα αν δεν πωλείτε για premium lR , Και πάνω απο όλα που είδες οτι κάποιος μηλάει για σκληρά κοράλια σε αυτό το φόρουμ ? (μη βιάζεσαι)
Λοιπόν κύριε ερευνητά τα σκληρά κοράλια είναι αυτά που έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ασβέστιο. Αν ο οποιοσδήποτε σου λέει ότι κατά το κουράρισμα του βράχου βάζει μπόλικο ασβέστιο για να ανέβει η κοραλίνη αυτό δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το συνηθισμένο ενυδρείο . Σε οποιοδήποτε forum σε οποιοδήποτε περιοδικό σε οποιοδήποτε βιβλίο έχω πρόσβαση εγώ μιλάνε για 350 με 450 με συνιστώμενο όριο το 400.
Επίσης βέβαια έχω διαβάσει ότι μετά το 450 αρχίζει το ασβεστιο να καταστρέφει τους κυκλοφορητές. Τώρα με εκπλήσει οτι αναφέρεσαι σε σκληρά κοράλια αφού ως γνωστό - εκτός αν από την έρευνά σου έχεις αντίθετα αποτελέσματα - το ενυδρείο που έχει τη μεγαλύτερη απαίτηση σε ασβέστιο είναι αυτό που φιλοξενεί σκληρά κοράλια. Επίσης με βάσει την υπάρχουσα βιβλιογραφία - πάλι αν έχεις αντίθετα αποτελέσματα από την υπάρχουσα έρευνά σου ανυπομονώ να τα μάθω - το ασβέστιο και η σκληρότητα (alkalinity) είναι αντίθετα και μεγάλυτερη περιεκτικότητα ασβεστίου ισοδυναμεί με χαμηλή σκληρότητα άρα και χαμηλή ικανότητα του νερού για διατήρηση PH. Και από όσα ξέρω το ph το θέλουμε ψηλό.
Τώρα εσύ το 480 που δεν θυμάσαι ( που το διάβασες τον αμερικανό (ανώνυμο) ειδίμωνα και όλα τα άλλα φυσικά δεν μπορώ να τα δεχτώ χωρίς τουλάχιστο να ξέρω το όνομα του ειδίμονα.
Επίσης δεν απαντάς για αυτή την ασυνέπεια στα λεγόμενά σου. Γιατί τη μία προτείνεις βράχο για να αποικιστεί το ενυδρείο με κοπήποδα και την άλλη λες ότι ότι και αν κάνεις θα καταλήξει σε νεκρό βράχο;
Επίσης όσο αφορά το ερευνητής είμαι περίεργος να προσδιορίσεις το τομέα της έρευνας όπως και φυσικά τις μέχρι τώρα ανακαλύψεις σου ή τις επιδιώξεις σου. βέβαια είμαι περίεργος να δω τις εγκαταστάσεις σου και τον εξοπλισμό σου αφού για να κάνεις έρευνα χρειάζεσαι τεράστιες εγκαταστάσεις.
Επίσης είμαι ανυπόμονος να ακούσω τις συμβουλές σου για ανεμωνάριουμ που ακόμα δεν τις έχεις πει και φυσικά να με βοηθήσεις να σώσω το ενυδρείο μου από καταστροφή. Αλήθεια γιατί ακόμη δεν έχεις γράψει τίποτα;
 
Page generated in 0,01772 seconds with 10 queries