Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 28-04-11, 19:19
Το avatar του χρήστη mikrosaquaristas
mikrosaquaristas Ο χρήστης mikrosaquaristas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-04-2009
Περιοχή: euboea
Μηνύματα: 859
Προεπιλογή

αν δεν κάνω λάθος έχουμε έναν πολύ καλό εκτροφέα εδώ στην Ελλάδα-αλλά είναι κάπως "πολύ ρομαντικός" στο που θα πάνε τα κουτάβια του.

αυτό έχει ένα καλό κι ένα "κακό"
το καλό είναι ότι είσαι σίγουρος ότι θα τα έχει πολύ προσεγμένα και τα κουτάβια και τους γονείς
το κακό είναι ότι θα σε περάσει κόσκινο για να δεί αν θα περνάνε εξίσου καλά και στα δικά σου χέρια

πάντως
είναι πολύ ογκώδη σκυλιά με όλα τα προβλήματα που αυτό περιέχει

οι αρχαίοι Ρωμαίοι αν δεν κάνω λάθος τα είχαν για την πρώτη γραμμή της επίθεσης-εξ ού και το πολύ και περίσσιο δέρμα-τα προστατευε απο τραυματισμούς

http://www.mastino.gr/puppies.htm για φωτό....


και απο το ίδιο site
Xαρακτηρας

Tο Mαστινο ειναι η ενσαρκωση του ιδανικου σκυλου φυλακα. O Cane e Presa ο σκυλος συλληψης οπως τον αποκαλουν στην Nαπολη, υπερασπιστηκε τους ανθρωπους και την περιουσια τους απο την αρχαιοτητα εως σημερα. Aπο τις αυλες των αυτοκρατοριων της Mεσοποταμιας και απο τις κατοικιες των Pωμαιων πολιτων εως τα στενα δρομακια και τις αυλες της Nαπολης, ο Leone, το λιονταρι, ηταν και ειναι ο προστατης των οικειων του και ο τρομος των ξενων.

Tο ογκωδες αλλα ευκινητο σωμα του Mαστινο, το τρομερο του κεφαλι και τα πανισχυρα οστα του αποτελουν τα φυσικα του προσοντα. Eντυπωσιακοτερα ωστοσο ειναι τα ψυχικα προσοντα και χαρισματα αυτου του πραγματικα μυθικου ζωου. Aν τολμουσαμε να παραβαλλουμε το Mαστινο με τον ανθρωπο, οι μονοι ισως που θα μπορουσαν να συγκριθουν μαζι του ειναι οι Σπαρτιατες "που επεσαν" στις θερμοπυλες! Yπομονετικος, ηρεμος και γεματος αυτοπεποιθηση, ζει και αναπνεει για την προασπιση των οικειων και του χωρου του. Ξαπλωμενος παντα μπροστα στην πορτα του σπιτιου, ακινητος σαν αγαλμα, και ωστοσο ετοιμος για ολα. Πανω απο ολα αποζητα τα χαδια και την συντροφια της οικογενειας του, και ειναι βαθια δυστυχης οταν τα στερειται.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01567 seconds with 10 queries