Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dantouan
Φιλε asteris, η τυρφη αφου μαλακωσε το νερο δεν χρειαζεται να ειναι συνεχεια μεσα στο φιλτρο σου...
Για να φυγει το κιτρινο χρωμα χρειαζονται συχνες αλλαγες νερου και σε σχετικα μεγαλη ποσοτητα.
Ο ανθρακας δεν νομιζω να εχει αποτελεσμα στην κιτρινιλα του νερου, απο την στιγμη μαλλιστα που αυτη δεν προηλθε απο καποιο φαρμακο.
Μπορεις καλλιστα απο την στιγμη που το ενυδρειο σου εχει φτασει στο επιθυμητο pH, να χρησιμοποιησεις και SERA MORENA, το οποιο μαλακωνει το νερο και ειναι καταλληλο και για ευαισθητα ψαρια, οπως π.χ. δισκους.
|
Λοιπον για να μην μπερδευουμε καποια πραγματα. Αν βγαλεις την τυρφη απο το φιλτρο και κανεις συχνες και μεγαλες αλλαγες νερου το μονο που θα πετυχεις ειναι να επιστρεψουν οι τιμες του PH και του ΚΗ στα προηγουμενα επιπεδα. Μαζι βεβαια με τον αποχρωματισμο του νερου....
Ακομα και για τον ανθρακα δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να αποχρωματισει πληρως το νερο. Δεν χρειαστηκε να το δοκιμασω ποτε και γι'αυτο λεω οτι δεν ειμαι σιγουρος.
Παντως αν θελεις να κρατησεις σταθερες τις τιμες του νερου και να μην εχεις μεγαλες και ξαφνικες μεταπτωσεις θα πρεπει να κρατησεις την τυρφη στο φιλτρο και να την αλλαξεις μετα απο λιγο καιρο (ενα μηνα και περισσοτερο).
Αυτο που εκανα εγω για να μην πιανει χωρο η τυρφη στο φιλτρο και για να υπαρχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη ακριβεια στις τιμες του νερου του ενυδρειου και στο νερο για τις αλλαγες , ηταν να την βραζω αρκετα και το ζουμι της να το χρησιμοποιω στις αλλαγες νερου.
Αρκετα καλυτερη μεθοδος απο την χρηση στο φιλτρο αλλα και ποιο μπελαλιδικη.