Θέμα: γκάπυ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 20-03-11, 08:55
Το avatar του χρήστη amangos
amangos Ο χρήστης amangos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-06-2007
Περιοχή: Aθήνα, Άλιμος (Καλαμάκι)
Μηνύματα: 149
Προεπιλογή

Η δεύτερη φωτογραφία είναι πριν αρχίσει να καμπουριάζει, μια εβδομάδα πριν. Τώρα καμπουριάζει λίγο, αυτό που είχε καμπουριάσει πολύ ήταν το πρώτο θηλυκό. Είχε γίνει σαν τελικό σίγμα.

Πραγματικά τα ταλαιπώρησα, δεν το ήθελα όμως.
Αρχικά έβαλα εσωτερικό φίλτρο, χωρίς ψάρια, χωρίς λουλούδια, κλπ. Μετά από 3 εβδομάδες πίστεψα βλακωδώς ότι έστρωσε το ενυδρείο (!!!) και έβαλα: Λουλούδια, ένα σκασμό ψάρια και... νέο φίλτρο, εξωτερικό, βγάζοντας το πρώτο. Είπα να βάλω κατ ευθείας μακαρονάκι και μπιλίτσες (γιατί κάποιος μου είχε πει πως είναι καλύτερα από τα σφουγγάρια) αλλά ο πετσοπάς μου είπε να μετρήσω πρώτα να πέσει η αμμωνία ξανά, και μετά. Έτσι ανέβηκε η αμμωνία (που δεν είχε ανέβει ποτέ με το πρώτο φίλτρο) και όταν έπεσε, πέταξα τα σφουγγάρια και έβαλα τα νέα υλικά, οπότε ξανά μανά να στρώσει το φίλτρο!!! Ξανά άνοδος του ΝΗ3/4 αλλά σε εκείνη την φάση, άρχισα τουλάχιστον να αλλάζω και νερό τακτικά.

Όταν τα πράγματα άρχισαν να στρώνουν, άρχισα να χάνω τα θηλυκά γκάπυ.

Τα ξέσκισα τα κακόμοιρα. Τα 2 πλάτυ που έχω, έχουν υποστεί τα ίδια ακριβώς, όμως δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα. Είναι πιο αντοχής αυτά? Έχουν κι αυτά πρόβλημα αλλά δεν είναι ακόμα ορατό?

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, εκτός από το να τους προσφέρω από εδώ και στο εξής αξιοπρεπείς συνθήκες? (όχι αμμωνία, πιο καθαρό περιβάλλον)

Πέραν της πλάκας, χάρη στο ενυδρείο άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα ψάρια που ζούνε στην θάλασσα από εδώ και στο εξής. Με βλέπω το καλοκαίρι να τσακώνομαι με πολύ κόσμο...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01596 seconds with 10 queries