Θέμα: NH3 ΝΗ4 NO3
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-03-11, 10:20
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από amangos Εμφάνιση μηνυμάτων
Απότι έχω καταλάβει, αλλαγές νερού πρέπει να κάνω όταν το ΝΟ3 περάσει το 0,25 ανά λίτρο.
Μια εβδομαδιαία αλλαγή νερού κάπου στο 30% του συνολικού όγκου είναι καλύτερα.

Παράθεση:
Γιατί τότε εγώ εξακολουθώ να μετράω και NH3-NH4? Το φίλτρο με τα υλικά του λειτουργεί πάνω από ενάμιση μήνα.
Το ότι μετράς νιτρικά (Νο3) δε σημαίνει πάντα ότι έχεις ένα φίλτρο εντελώς στρωμένο. Αντιχλώριο βάζεις κατά τη διάρκεια των αλλαγών?

Παράθεση:
Το ενυδρείο είναι 110 λίτρα, το νερό υπολογίζω πως είναι γύρω στα 90, και έχω εξωτερικό φίλτρο που υποτίθεται ότι γυρνάει 700 λίτρα την ώρα. Μήπως είναι ανεπαρκές το φίλτρο? Να βάλω και δεύτερο εσωτερικό? (το είχα αγοράσει αρχικά, και μετά το κατάργησα αφού πήρα το εξωτερικό). Να πάρω κι άλλο εξωτερικό πιο δυνατό, και να τα βάλω να δουλεύουν μαζί για ένα διάστημα έως ότου στρώσει το δεύτερο και καταργήσω το πρώτο?
Το φίλτρο σου είναι κάτι περίσσότερο από αρκετό για τον όγκο νερού που φιλτράρει.

Παράθεση:
Εάν έχω μεγάλη ιχθυοφόρτωση, τότε θα είχα πιο υψηλά ΝΟ3, και όχι ΝΗ3 ΝΗ4, έτσι δεν είναι?
Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό που λες και πρέπει να κατανοήσεις καλά τον κύκλο του αζώτου. Συμφωνούμε όμως ότι με την αύξηση των ψαριών, έχουμε αύξηση και των νιτρικών, λόγω αύξησης και της οργανικής ύλης. Αν η αύξηση των ψαριών έρθει βαθμιαία, τότε ναι θα αυξάνονται μόνο τα νιτρικά. Αν όμως η αυξηση των ψαριών σε πολλά μέλη γίνει άμεσα, τότε οι ήδη υπάρχουσες εστίες βακτηριδίων (Nitrosomonas & nitrobacter) δεν επαρκούν για την διάσπαση πολλαπλάσιας οργανικής ύλης με αποτέλεσμα να μετράς και αμμωνία ΝΗ3 και Νιτρώδη ΝΟ2. Εδώ όμως να αναφέρω ότι η αύξηση των εστιών (εφόσων υπάρχουν) γίνεται πολύ γρήγορότερα απ'οτι σε ένα εντελώς άστρωτο φίλτρο.

Παράθεση:
Οι συχνές αλλαγές νερού στο ενυδρείο, βλάπτουν το φίλτρο?
Σε περίοδο στρωσήματος, προσωπικά δεν θα έκανα δύο αλλαγές εβδομαδιαία, εκτός βέβαια και αν είχα κάνει το λάθος να στρώσω με ψάρια.

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01481 seconds with 10 queries