Διαγνωση κανεις δε μπορει να κανει μονο με το να το κοιταξει το ψαρι ... Μονο αν παρεις δειγμα απο το ψαρι και το εξετασεις σε μικροσκοπιο (για τα εξωτερικα-εσωτερικα παρασιτα) και στειλεις δειγμα για βακτηριακη καλλιεργεια (για βακτηρια κλ) μπορεις να πεις με σιγουρια τι εχει!! Τα συμπτωματα πανω κατω ειναι τα ιδια και δε μπορεις να κανεις διαγνωση απο αυτα!!
Ειναι σαν να με ποναει το κεφαλι μου να μπω στο φορουμ και να ο ενας να λεει οτι εχω ανευρισμα ο αλλος οτι δεν εχω τιποτα σημαντικο κοκ ο αλλος οτι εχω ελονοσια κτλ!!
Πρωτα απο ολα βαλε το ψαρι που εβγαλες απο το ενυδρειο ... τα σκαλαρια ειναι στο "φυσικο" τους να εχουν καποια επιθετικοτητα μεταξυ τους (για αυτο πρεπει να ειναι σε κοπαδι οσο πιο μεγαλο τοσο καλυτερα) και δε προκειται να αλλαξει κατι με τη "τιμωρια" που επεβαλες ... απλα το ταλαιπωρεις αδικα!
Σε βακτηριακες μολυνσεις δεν ανεβασεις θερμοκρασιες γιατι αυξανεις το μεταβολισμο των βακτηριων και πολλαπλασιαζονται πιο γρηγορα! Αλλα και παλι ποιος μπορει να πει με σιγουρια ποιο ειναι το προβλημα?
Πριν κυνηγησεις βακτηρια, ιους η παρασιτα κανε συχνες αλλαγες καθημερινα να πεσουν τα ΝΟ3 ... Μη τα αφηνεις να ξεπερνουν τα 20!!!
Παράθεση:
η πλάκα είναι ότι αλλά σε όσα άρθρα βρέθηκαν είχε γραφεί ότι από τη στιγμή που κάνεις θεραπεία δεν ενδείκνυται αλλαγή νερού..... οπότε μάλλον αυτός είναι ο λόγος για τις μη αλλαγές νερού για την μείωση των νιτρικών...
|
Μπορεις να κανεις αλλαγες νερου κατα τη θεραπεια αρκει να ξαναβαζεις το φαρμακο που αντιστοιχει στην αλλαγη που εκανες (πριν ξαναγεμισεις το ενυδρειο με νερο δηλ πρωτα βαζεις το φαρμακο και μετα βαζεις το νερο)
Αν και στη περιπτωση σου το μελαφιξ δε θεωρειται φαρμακο! Επισης η αυξηση αμμωνιας, ΝΟ2, ΝΟ3 εχει σαν αποτελεσμα το ξεσπασμα ασθενειων ... πως θα διορθωσεις τη κατασταση αν στοχευεις μονο στις συνεπειες και οχι στις αιτιες?