Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #22  
Παλιά 04-03-11, 06:47
QS-Plan Ο χρήστης QS-Plan δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 08-07-2010
Περιοχή: Τριανδρία (home) - Συκιές (work)
Μηνύματα: 807
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stefanos9 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μιλώντας σήμερα με τον τύπο στο pet shop μου είπε ξεκάθαρα ότι τα υγρά test δε λήγουν μέσα σε ένα χρόνο που τα έχω. Άρα κάτι άλλο έπρεπε να φταίει. Του εξήγησα την κατάσταση και μου είπε ότι είναι πολύ πιθανό να μη μετράω ποσότητες αμμωνίας μιας και που έχω βάλει τόσο πολύ που ξεπερνά τα όριο του test. Πράγματι είχα βάλει πάρα πολύ αμμωνία και είχε γίνει και επικίνδυνη. Όπως και να έχει αποφάσισα να αδειάσω το ενυδρείο και να ξεκινήσω από την αρχή και πάλι! Είπαμε είμαι αποφασισμένος να το πετύχω και θα το προσπαθήσω σκληρά!

Μία ερώτηση όμως. Αν κάποιος έχει στρώσει το ενυδρείο με αμμωνία περιοεκτικότητας περίπου 27 - 30 % και μπορεί να μου λύσει την απορία. Στην αρχή στα 5 L που δοκιμάζουμε να δούμε πόσο βάζουμε για να το υπολογίσουμε αναλογικά στο ενυδρείο μας πόσο περίπου αμμωνία βάζετε μετρούμενη σε ml; Για να ξέρω. Να ξεκινήσω βάζοντας λόγου χάριν 5 ml ή είναι πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα στα 5 L;

Το σχετικό υπόμνημα εδώ είναι αρκετά αναλυτικό... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656

"Για να βρούμε πόση αμμωνία θα χρειαστεί ώστε να πετύχουμε τα 3
mg/l που απαιτείται αρχικά, θα πρέπει να δοκιμάσουμε πρώτα σε ένα μικρότερο δοχείο (όπως ένα μπουκάλι 5 λίτρων). Αφού καταγράψουμε πόση αμμωνία χρειάστηκε στα 5 λίτρα, είναι εύκολο να βρούμε πόση θα χρειαστεί για τον όγκο του ενυδρείου μας (με απλό πολλαπλασιασμό). Είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την αμμωνία. Φροντίστε να μην ξεπεράσετε τις προτεινόμενες συγκεντρώσεις."
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01486 seconds with 10 queries