Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 19-06-04, 00:50
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Μηνύματα: 3.447
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sot-zoe
Τα μπλε σφουγγαρια οπως θα διαβασες ειναι και αυτα μηχανικα μεσα καθαρισμου του νερου (για τα πιο χοντρα) οπως και ο υαλοβαμβακας , αλλα λογω της επιφανειας τους και λογω οτι παραμενουν αρκετο καιρο μεσα , δημιουργουνται σε αυτο πολλες αποικιες βακτηριδιων.
Εδώ έχω μία ένσταση, το μπλέ σφουγγάρι είναι από τα πιό παλιά μέσα βιολογικής φίλτρανσης και πολύ αποτελεσματικό μάλιστα.
Έχει περάσει σε πολύ κόσμο ότι είναι μηχανικό φίλτρο και αυτό δεν είναι σωστό.
Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ναι όντως κάνει και μηχανικό καθαρισμό αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης του.
Στο κάτω κάτω για μηχανικό καθαρισμό υπάρχει ο "υαλοβάμβακας" που κάνει πολύ καλύτερα την δουλειά του και πολύ φτηνά.
Δεν είναι τυχαίο που τα μπλέ σφουγγάρια είναι τόσο ακριβά.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sot-zoe
τωρα εαν εχεις δυο απο αυτα τα μπλε σφουγγαρια καλο ειναι οτα παλιωνουν (μετα απο 6 μηνες) να μην τα αλλαζεις μαζι , αλλα σταδιακα με διαφορά ενα μηνα μεταξυ τους .
Εδώ δεν έχω ένσταση, αλλά διαφωνώ κάθετα.
Εχω 2 εσωτερικά φίλτρα μόνο με μπλε σφουγγάρι και μάλιστα έχουν υποστηρίξει πολύ μεγάλα ποσοστά ιχθυοφόρτισης και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ (γιατί άλλωστε αφού το υλικό δεν παρουσιάζει σημεία κόπωσης) και είναι και ηλικίας 10 χρόνων τουλάχιστον.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01560 seconds with 10 queries