Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-06-04, 11:02
Το avatar του χρήστη wodan
wodan Ο χρήστης wodan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Λαμία
Προεπιλογή

Αγαπητέ blacky
Από την όμορφη Πάφο (και την πάνω και την κάτω).
και εγώ αρχάριος είμαι με ένα ενυδρείο 35 λιτρων. Λοιπόν θα σου πω τι έκανα εγώ μετά από προτάσεις και συμβουλές απο πολλούς και από τα γραφόμενα του forum.
1. Γεμισα το ενυδρείο (μέχρι τη μέση) συμπλήρωσα το υπόλοιπο με νερό από το παλιο μου ενυδρείο, εριξα αντιλωριο και ξεπλυνα τον υαλοβαμβακα απο το παλιο μου ενυδρειο στο νερό.
2. Εβαλα ένα χρυσοψαρο μέσα (την πρώτη μέρα) για να αρχίσει να παραγει απόβλητα και το ταιζα λίίίίγο παραπάνω απο το κανονικο.
3. Την 3η μέρα (οταν αρχισε το νερό να έχει αποβλητα-αμμωνία) έριξα μέσα μία κάψουλα της tetra με βακτηρίδια.
4. Από την 1η μέρα εχω σε 24ωρη λειτουργία φιλτρο - αεραντλία - θερμοστάτη.
5. Την έβδομη μέρα έβγαλα το χρυσόψαρο (το επέστρεψα στο πετ) και άφησα για 5 μέρες το ενυδρείο να δουλέψει μόνο του.
6. Μετά από όλα αυτά (12 μέρες) , άλλαξα το 50% του νερού με νερό βρύσης, συμπλήρωσα αντιχλωριο, έριξα βιταμίνη και αντιστρες (έτοιμο μπουκαλάκι της tetra) και το άφησα 1 μέρα.
7. Την 14η μέρα έβαλα μέσα 3 γκαππυ - 1 αλπινο κορυ
8. Την 20η μέρα άλλαξα 30% του νερου (με αντιχλώριο)
9. Την 21η μέρα έβαλα 3 αρλεκίνους και ένα ξιφοφόρο.

Από τότε έως σήμερα (2 μήνες) δεν έχω καμμιά απώλεια, είναι ζωηρότατα, τρώνε και πάνε όλα καλά. Νερό αλλάζω μία φορά στις 20 μέρες 30%.
Γνωρίζω ότι τα παραπάνω δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος και μάλλον ήμουν ΤΥΧΕΡΟΣ , αλλά έτσι έκανα και πήγαν καλά.

φιλικα wodan
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01304 seconds with 10 queries