Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 25-02-11, 10:14
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 
Εγγραφή: 08-09-2003
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 2.793
Προεπιλογή

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Γιώργος,τα Otocinclus πρέπει να διατηρούνται πάντα σε κοπάδι καθώς όπως όλα τα ψάρια που είναι κοπαδόψαρα στη φύση,αισθάνονται ανασφάλεια εκτός κοπαδιού ή σε πολύ μικρό κοπάδι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες,στο να είναι νευρικά ή να κρύβονται.

Στο συγγεκριμμένο ενυδρείο,αν δεν μπούν άλλα ψάρια,μπορείς να βάλεις ένα κοπάδι 6 ατόμων από κάποιο Otocinclus sp. ή ένα ζευγάρι από κάποιο μικρό είδος Panaque όπως π.χ. Panaque maccus. Στην τελευταία περίπτωση,υπάρχει περίπτωση να σου ενοχλήσουν ευκαιριακά το Micropteropus αλλά η ζημιά που μπορεί να κάνουν συνήθως είναι ελάχιστη και γίνεται σπάνια,αν γίνει ποτέ. Αν ταίζονται συχνά με λαχανικά και φρούτα,δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα συνήθως με τα μικρά είδη Panaque.
Μικρά είδη Hypancistrus όπως ο L260 θα μπορούσαν επίσης να μπούν με μικρές κατάλληλες τροποποιήσεις του ευδρείου όπως αύξησης της ροής με χρήση επιπλέον υδραντλείας μέσα στο ενυδρείο,πολύ καλή φίλτρανση,κτλ και ένα ζευγάρι από αυτά θα ήταν πράγματι πολύ όμορφο και θα μπορούσε ακόμα και να αναπαραχθεί στο ενυδρείο σου με προσφορά κατάλληλων συνθηκών και σπηλιών αναπαραγωγής. Τα Hypancistrus δεν είναι αλγοφάγα όμως και δεν θα ασχοληθούν με την άλγη των ξύλων σου. Τα Panaque από την άλλη,θα σου τα γυαλίσουν κιόλας,μιας και είναι ξυλοφάγα Και στα Panaque θα μπορούσες να πετύχεις αναπαραγωγή προσφέροντας επιπλέον ροή και κατάλληλες σπηλιές αναπαραγωγής.
Σε όλα τα παραπάνω υποθέτω πως το ενυδρείο σου έχει διαστάσεις πυθμένα 60x30εκ. Αν είναι μικρότερες,μόνο τα Otocinclus θα ήταν σοφή επιλογή.

tsoum,
Τα Otocinclus είναι καλό να έχουν 10λίτρα ανα άτομο(οπότε η απάντηση είναι 6 και 9 αντίστοιχα αν οι υπόλοιποι κάτοικοι του ενυδρείο το επιτρέπουν αυτό) καθώς αυτό τους δίνει ένα ικανοποιητικό ποσοστό του ενυδρείου για να βρίσκουν πάντα και κάποιο φυσική τροφή μόνα τους(άλγες,μικροοργανισμούς,μικρά μαλάκια)και να μην εξαρτόνται από την τροφή που τους δίνουμε μόνο.Μερικά,αργούν πολύ να προσαρμοστούν στην ξηρά τροφή και ακόμα και στα λαχανικά και στα φρούτα και γιαυτό το ενυδρείο πρέπει έχει ένα καλό ποσό άλγης πριν τα βάλουμε για να τα συντηρήσει κατα την διάρκεια της προσαρμογής τους. Είναι εύκολα ψάρια γενικά αφού προσαρμοστούν.
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01549 seconds with 10 queries