Η σόδα ανεβάζει το KH και αυτό με τη σειρά του συμπαρασέρνει το pH σε άνοδο και σταθεροποίηση.Για ψάρια Tanganyika θες πολύ υψηλές σκληρότητες.Όχι μόνο ΚΗ,αλλά και GH.Η σόδα θα σταθεροποιήσει το pH σου γύρω στο 8,2.Ξεκίνα με 1 κουταλιά του γλυκού ανά 50 λίτρα και με μετρήσεις ΚΗ και pH θα βλέπεις πόσο θα ρίχνεις σε κάθε αλλαγή.Να ανεβάζεις το pH σταδιακά όταν υπάρχουν ψάρια στο ενυδρείο και πάντα με ταυτόχρονες αλλαγές νερού.Διάβασε και
εδώ.Η σόδα είναι γενικά ασφαλής στη χρήση,οπότε μην αγχώνεσαι.Να ξέρεις ότι θέλει καλή διάλυση σε νερό (καλύτερα ζεστό) προτού μπει στο ενυδρείο ή στο νερό της αλλαγής.