Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 25-02-11, 00:30
Το avatar του χρήστη zipo
zipo Ο χρήστης zipo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-10-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά
Μηνύματα: 1.206
Προεπιλογή

Η σόδα ανεβάζει το KH και αυτό με τη σειρά του συμπαρασέρνει το pH σε άνοδο και σταθεροποίηση.Για ψάρια Tanganyika θες πολύ υψηλές σκληρότητες.Όχι μόνο ΚΗ,αλλά και GH.Η σόδα θα σταθεροποιήσει το pH σου γύρω στο 8,2.Ξεκίνα με 1 κουταλιά του γλυκού ανά 50 λίτρα και με μετρήσεις ΚΗ και pH θα βλέπεις πόσο θα ρίχνεις σε κάθε αλλαγή.Να ανεβάζεις το pH σταδιακά όταν υπάρχουν ψάρια στο ενυδρείο και πάντα με ταυτόχρονες αλλαγές νερού.Διάβασε και εδώ.Η σόδα είναι γενικά ασφαλής στη χρήση,οπότε μην αγχώνεσαι.Να ξέρεις ότι θέλει καλή διάλυση σε νερό (καλύτερα ζεστό) προτού μπει στο ενυδρείο ή στο νερό της αλλαγής.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01344 seconds with 10 queries