Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georod7
μα καλα ρε delta...πανω που ειχα κατασταλαξει μου απεκλεισες το fluval 
χωρις πλακα τωρα το fluval ειναι λιγο απο ολα...μη σου πω πολυ απο ολα...!γιατι και 1300 ειναι και μεγαλο καδο εχει (  και χαμηλη καταναλωση εχει 20!!!λιγο πιο τσιμπημενη τιμη εχει στα 135 , 144 με μεταφορικα αλλα ειναι και full extra!εγω τελικα μαλον σ'αυτο θα καταληξω αν και κοιταζω και τα παρακατω(τι λετε???)
ferplast bluextreme 1100l/h,16w,7kg,full extra 100€
jbl e1500 1500l/h,35w,8kg,full extra 118€
tetratec ex1200 1200l/h,21w,12kg, 118€
|
Tα fluval ειναι καλα φιλτρα απο τις περισσοτερες αποψεις κατοχων τους.
Εμενα απλως δεν μου "κανουν" γιατι με το στησιμο που εχουν (στο μηχανικο φιλτραρισμα) δεν μπορω να κανω "αλχημιες" με τα υλικα.
Οκ λεπτομερειες, αλλα ειμαι και "περιεργος" εγω με τα φιλτρα.
Θα υπενθυμισω και σε εσενα οτι τα χαρακτηριστικα των φιλτρων που γραφεις, πχ
"1500l/h,35w,8kg," δεν ειναι ενδεικτικα της πραγματικοτητας που μπορει να νομιζεις.
Δεν λεω οτι λενε ψεμματα, απλα οταν αναφερουν 1500 λ/ω, μη περιμενεις να δεις στο ενυδρειο να γυριζουν 1500 λιτρα. Αυτη ειναι η ονομαστικη ροη της αντλιας του φιλτρο σε μηδενικο υψος και χωρις υλικα. Εσυ με τα δεδομενα αυτα και το υψος του δικου σου ενυδρειου υπολογιζεις το αποτελεσμα. Γιατι οταν πχ λενε delivery head 1.6m δεν εννουν οτι κανει για ενυδρεια που φτανουν στο 1.6 υψος, αλλα οτι στο 1.6m υψος σταματαει σχεδον η ροη και αν θελεις να εχεις καλη ροη (δλδ πανω τα μισα απο της ονομαστικης ροης) να το βαλεις σε ενυδρειο ας πουμε μεχρι ενα μετρο υψος.
Τα κιλα που γραφεις δεν ξερω σε τι αναφερεται ακριβως και ειναι πολυ συγκεχυμενη πληροφορια.
Μπορει να σημαινει το βαρος του φιλτρου. Κατι που δεν μας νοιαζει ή μαλλον μας νοιαζει να ειναι οσο πιο ελαφρυ γινεται για να μπορουμε να το μεταφερουμε πιο ευκολα.
Συνηθως αναγραφουν "χωρητικοτητα καδου" που δεν σημαινει συνηθως ποσα υλικα χωραει αλλα ποσο ογκος ειναι ο καδος του αν ... τον γεμιζαμε νερο, και με τις απωλεις χωρου λογω καλαθιων κλπ τα υλικα να βγουν λιγοτερα. Χειροτερα ακομα καποια αναφερουν " ογκο φιλτρου" που σημαινει ποσος ειναι ο ογκος του φιλτρου ... εξωτερικα ... και μαζι με την κεφαλη.
Στα watt δεν μπορουν ν "κλεψουν", παρα μονο στην αποκρυψη της καταναλωσης οταν εχουν και UV οπως ειδαμε πιο πανω.
Γιαυτο μελετα το καλυτερα το θεμα να πληρει τις απαιτησεις που εχεις για ενα φιλτρο.
Και φυσικα στις απαιτησεις σου να λαβεις υποψιν σου αυτο που λεει ο Σωτηρης. Για ποια ψαρια το θελεις και σε τι αριθμο.