Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #46  
Παλιά 15-02-11, 15:29
anastapalios Ο χρήστης anastapalios δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 21-05-2010
Περιοχή: Πτολεμαίδα, Ιωάννινα(φοιτητής)
Μηνύματα: 77
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kostas G. Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγχαρητήρια για την αναπαραγωγή Θανάση!

Όπως πολύ σωστά σου είπαν,τα αυγά θα πρέπει να τα προστατεύσεις άμεσα αν θες να επιβιώσει κάποιο αλλιώς όλα θα φαγωθούν πολύ σύντομα! Είναι πολύτως φυσιολογικό που βρίσκονται διεσπαρμένα σε διάφορα μέρη. Οι γονείς διάλεξαν τα καλύτερα μέρη από θέμα αερισμού του νερού και αν δεν υπήρχαν εχθροί στο ενυδρείο,θα έσκαγαν μια χαρά χωρίς καμμία έπιπλέον φροντίδα. Λόγω του οτι θα φαγωθούν όμως αν μείνουν,πρέπει είτε να τα προστατεύσεις επι τοπου με κάποιο διαχωριστικό ενυδρείου π.χ,ή να τα απομακρύνεις με ξυραφάκι πολύ προσεκτικά και να τους κάνεις τεχνητή εκκόλαψη είτε σε ξεχωριστό δοχείο,είτε σε γεννήστρα από τούλι. Και στις 2 περιπτώσεις,ο άψογος αερισμός των αβγών είναι απαραίτητος για να μην πιάσουν μύκητες. Οπότε πρέπει να τοποθετήσεις μια ή περισσσότερες αερόπετρες σε μεγάλη ισχή δίπλα στα αυγά ωστε να υπάρχει δυνατή ροή δίπλα τους και να κουνιούνται από το ρεύμα αέρος/νερού που και που.Πρέπει να μην μπορούν τα αυγά να βρεθούν εκτός της επιρροής της ροής της αερόπετρας για να μειωθεί ο κίνδυνος σαπίσματος. Σε περίπτωση χρήσης ξεχωρισμού δοχείου για εκκόλαψη,χρησιμοποιείς νερό ενυδρείου και τα κρατάς σε θερμοκρασία ενυδρείου με κάποιο τρόπο,π.χ. στερεώνοντας το δοχείο στην επιφάνεια του νερού του κυρίως ενυδρείου. Φίλτρο δεν χρειάζεται μέχρι την εκκόλαψη ενώ έπειτα μπορείς να τα μεταφέρεις σε δικό τους ενυδρειάκι με φίλτρο ή να τα βάλεις σε γεννήστρα από τούλι. Πολλοί χρησιμοποιούν και κάποιο αντιμυκητικό προιόν όπως το Methylene Blue(όχι στο κυρίως ενυδρείο παρα για πολύ συγκεκριμμένους λόγους και ξέροντας τι κάνουμε,επηρρεάζει τα οφέλιμα βακτήρια)ή κάποιο ειδικό σκεύασμα για προστασία των αυγών από τους μύκητες αλλά καθώς ολα αυτά δεν είναι αθώες ουσίες,είναι καλύτερο να τα προστατεύουμε με υπερβολικά καλό αερισμό.
Το αν είναι γονιμοποιημένα ή όχι φαίνεται στις πρώτες 24ώρες μέσα στις οποίες όλα τα μη γονιμοποιημένα ασπρίζουν και πιάνουν μύκητες και γιαυτό πρέπει να ελέχθεις συχνά και να αφαιρείς άμεσα τα άσπρα για να μην κολλήσουν και τα υγειή αυγά...

Καλή επιτυχία!
Σε ποιά συγγέντρωση πρέπει να βρίσκεται αυτό το μπλε του μεθυλενίου μέσα στην γενήστρα?(είναι εξωτερικο ενυδρειάκι 13λιτρο με θεμαντήρα 50w και αερισμό 2 πορόλιθους της eheim)Από τον αερισμό και την ανατάραξη υπάρχει περίπτωση να σπάσουν τα αβγά?Ευχαριστώ..
__________________
Όσο ζεις, μαθαίνεις...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01750 seconds with 10 queries