Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από niktso
Μην ξεχνάμε ότι ο λόγος ύπαρξης μας εδώ είναι μεταφορά γνώσεων. Αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο. Πώς θα σου φαινόταν εσένα που ξόδεψες 400 € και έστησες ενυδρείο να βγει ο άλλος και να σου λέει ξέρεις πρέπει να δώσεις άλλα τόσα για να είναι σωστό; αν είσαι στο budget σου λες δε ****αι έχασα τα λεφτά μου, πετάω το ενυδρείο και ξέχνα τον.
Όχι αφού τα κατάφερα εγώ χωρίς μαραφέτια τόσα χρόνια με το χατζιλίκι μου μπορεί να τα καταφέρει και αυτός. Μετά αφού μπει σε αυτό τον υπέροχο κόσμο, ας πληροφορηθεί και μετά ας πάρει τις αποφάσεις του.
Καληνύχτα σας.
|
Τα ποιο σωστα λογια που εχω δει εδω και καιρο. Παρα πολυ σωστο και επικαιρο. Οντως καποιες φορες καπου χανουμε το μετρο και καλο ειναι να εχουμε υποψην μας οτι υπαρχουν και αλλες λυσεις περα απο το "τελειο".
Τα σεβη μου.
Τωρα για το buffer οντως ειναι λιγο οξυμωρο. Ισως δεν εχω πιασει ακομα το πνευμα του ποιητη, αλλα η δικη μου γνωμη ειναι στον κουβα μας να υπαρχει μια μικρη τρομπα με ενα στενο σχετικα σωληνακη και να γινεται σχετικα αργα η προσθεση νερου σε ενα σημειο με πολυ ροη. Μην ξεχναμε πως και στην φυση υπαρχουν βροχες, υπαρχουν σημεια που οι χειμαρος εισερχεται μεσα στο ποταμι , λιμνη , θαλλασα και κατα καποιο τροπο τα ψαρια εχουν καποιο τροπο να αντιμετωπιζουν αυτο το γεγονος. Εγω π.χ. στα αφρικανακια μου σαν προσθεση οταν κανω μια και ειναι λιγη βαζω απλο νερο βρυσης χωρις αντιχλωρια κτλ. Προσοχη μιλαμε για το 1 με 2% και οχι 20 με 30% ετσι? Και το βαζω σχετικα αποτομα. Κανενα προβλημα.
Γιαννη το buffer δεν ανεβαζει ολικη σκληροτητα. Ανεβαζει την προσωρινη η αλλιως ανθρακικη και κατα συνεπεια το ph. Δεν σκληραινει το νερο. Π.χ. στο θαλλασινο που εχει σκληροτητα σε μοναδες gh απο 1300 εως 1500,περιπου το kh ειναι γυρω στο 6 με 7... που στις περιφημες αφρικανικες λιμνες εχουμε απο 10 (Victoria) εως 25 (Tanganyika). Δεν ειναι λοιπον αξιοπεριεργο που το ph το κραταω πολυ ποιο ευκολα ψιλα στα αφρικανακια μου, απο το θαλλασινο που κραταω με κυνηγι στα ισια του.