Παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Η φωτο ειναι κανονικα στη θεση της μαλλον καποιο προβλημα του πισι σου ή του περιηγητη σου ειναι και δεν τη βλεπεις.
|
Σπυρο ουτε εγω τη βλεπω!
Παράθεση:
Γιαυτο και δεν ειδες λακουβες. Οπως γραψα πιο πανω "κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες".
Τις λακουβες τις ανοιγουν οταν γεννησουν ετσι ωστε οταν βγει ο γονος, να εχουν επιλογες να μεταφερουν τα μικρα σε διαφορα "ασφαλη" μερη.
|
Αυτο ειναι κανονας? Σε ενα αλλο θεμα για αυτο το ειδος ψαριου διαβασα οτι γεννησαν πανω σε φυλλο. Αν ολοκληρος ο βυθος ειναι φυτεμενος, θα σκαψουν ή θα γεννησουν αλλου?
Παράθεση:
Χμμμ, οχι παντα. Και οχι οποιοδηποτε χωμα.
Αν περιεχει ιδως τιποτα στοιχεια λιπανσης και απελευθερωνοται ανεξελεγκτα στο νερο, εκτος την εξαρση αλγων, θα εχουν "θεμα" και τα ραμ (οπως ειπε και ο Φαν)
|
Το χωμα ειναι συγκεκριμενο και περνα απο συγκεκριμενη διαδικασια (επισυναπτω link παρακατω).
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan
1. Το χώμα μετά από 6-7 μήνες δεν θα "δίνει" τίποτα ..... οπότε "τσάμπα" χρήμα πέταξες. Εκτός αυτού εξαρτάται και από το πόσο "δύσκολα" φυτά θα έχεις μέσα. Για ξανασκέψου το αφού υπάρχουν κι' άλλοι τρόποι για να λιπάνεις αν απαιτείται.
2. Είναι απλό ... σίγουρα κάπου θα έχεις διαβάσει για το πόσα λίτρα σου χρειάζονται ανά 1 εκ. ψαριού ... κάνε έναν απλό υπολογισμό ... πρόσθεσε και το ότι τα μικρά αποτελούν πρώτης τάξης θύματα/τροφή ... και προχώρα.-

|
1. Δεν εχω την εμπειρια για να εχω ακομα δικια μου αποψη. Οποτε στηριζομαι σε οσα εχω διαβασει. Οι χομπιστες που ακολουθουν αυτο το
στυλ υποστηριζουν οτι το
χωμα κρατα καμποσα χρονια.
2. Σε αυτο ακριβως εχω μπερδευτει. Αλλου διαβαζω 1 λιτρο για καθε εκατοστο ψαριου, αλλου 3 κι αλλου 5! Αν παρουμε τη μεση λυση, τοτε για τα 18 εκατοστα των ram ( 1 ζευγαρι, 10+8 ) αντιστοιχουν 54 λιτρα. Οποτε μου μενουν 10-15 λιτρα. Εχει λογικη αυτο που λεω?
Χμμμ... υπαρχει καποιο συμβατο ψαρακι που να μπορει να στριμωχτει?