Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 26-01-11, 23:18
Το avatar του χρήστη fotis80
fotis80 Ο χρήστης fotis80 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: Μαρούσι
Μηνύματα: 94
Talking

Λογικα αυτο που βρίσκω ποιο πιθανό ειναι το καψιμο της μαγιάς .

θα εξηγήσω τι ενοω.

Τα μονα CO2 που δεν μου δούλεψαν ηταν τα 2 αρχικά μείγματα :
1. Γιατι εκαψα τη μαγιά
2. Γιατι μαλλον εχανε απο την τρύπα του λαστιχου που εβαλα.

Καψιμο Μαγιάς
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ να εχουμε θερμοκρασία πανω απο 38-40 βαθμούς διότι αυτό ακυρώνει την μαγιά .
Κανονικά θα πρέπει το νερό (αφου ενοείτε οτι το ζεσταίνουμε λίγο) να εχει θερμοκρασία 28-30 βαθμούς . Για να μην χρειαστούμε θερμόμετρο κτλ .. απλως βαζουμε το δαχτυλο μας και το αισθανόμαστε χλιαρό ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΖΕΣΤΟ.
Εαν βαζοντας το δαχτυλό μας μεσα μας φαινετε ζεστο .. ρίξτε κρύο νερό.
(αυτα ακριβώς ισχύουν και για όσους φτιάχνουν ψωμί στο σπίτι)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για βελτιστα αποτελεσματα η θερμοκρασία δωματιου ειναι μεταξυ 20-24 βαθμούς. Οσο ποιο χαμηλα ειμαστε τοσο λιγοτερη παραγωγή θα δούμε .

Τρύπα στο καπάκι
Και εγω αντιστοιχα εκανα μια τρύπα στο καπάκι και περασα το λαστιχακι σιλικονης αλλα ελα που δεν δουλευε. Εβαλα και σιλικονη σύμφωνα με διαφορες οδηγίες αλλα και παλι τιποτα γιατι ξεράθηκε και με το κουνημα του λαστίχου είχε αφήσει μισκροσκοπικές τρύπες μη ορατες με το ματι, αλλα αρκετες για να φεύγει απο εκει το CO2 . (Μπορεί καποιος να το δοκιμασει βαζοντάς το μεσα σε ενα κουβα με νερο .. οπως καναμε παλια τις σαμπρέλες απο το λαστιχο του ποδηλατου να δουμε εαν χανει)
Οταν λοιπον εβαλα μικρό ρακόρ και επίσης τεφλόν στο βιδωμα (πολύ φτηνα και τα δύο στο καταστημα υδραλικών της γειτονιας σας) ολα σταγανοποιηθηκαν τελεια.

Δοσολογίες
Αφησα τελευταίες τις δοσολογίες διοτι για εμενα ΔΕΝ παιζουν και σημαντικο ρόλο. Δεν φτιαχνεις κεηκ ωστε να τα χρειαζεσε ακριβως τα υλικά.
Εγ σε 2 λιτρο μπουκάλι coca cola βαζω 3 κουπες ζαχαρη και ενα κουταλακι κοφτό ξηρή μαγιά γιώτης .
Μια χαρα δούλεψε και με 2 κουπες ζαχαρης και ενα κουταλακι κοφτο μαγιάς σε 1,5 λιτρα coca cola.
Αρα εαν ειστε κοντα σε αυτές τις δοσολογίες πιστεύω ότι όλα ειναι οκ .
Επίσης η ξηρή μαγιά ΔΕΝ χρειαζετε καμία ξεχωριστή διαλυση σε κρυο νερο και μετα προσθηκη στο μπουκαλι οπως γραφουν μερικοί . Απλως την προσθέτουμε στο χλιαρό νερο που εχουμε .

Φωτό απο το καπάκι με το ρακορ θα εχω σύντομα.

Πιστεύω να βοήθησα .. εκτος και εαν εχουμε κανενα φούρναρη στην παρέα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01661 seconds with 10 queries