Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-01-11, 19:38
diaton101 Ο χρήστης diaton101 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη, Πυλαία
Προεπιλογή

Να σου πω και γω τη δικια μου εμπειρια.
Εχω και γω 100αρι ενυδρειο φυτεμενο με πολλα φυτα (18 συνολο). Η φυτικη μαζα ειναι αρκετα μεγαλη και γινεται καθε μερα μεγαλυτερη.
Εχω CO2 (περιπου 90 φυσαλιδες το λεπτο). Η φωτοπεριοδος μου τωρα ειναι 11 ωρες.
Λιπαινω με Easylife carbo (1ml τη μερα), Seachem iron (10 ml τη μερα) και Easylife Profito (1.5 ml τη μερα περιπου). Τα φωσφορικα μου ειναι κατα μεσο ορο στο 0.1ppm και τα νιτρικα μου απο 5-10ppm.
Ο φωτισμος μου ειναι περιπου στο 0.8-0.9 w / L (με πατεντες - εξωτερικα φωτα)
Τα φυτα μου λες και πατησαν γκαζι τελευταια... απο τοτε που προσθεσα CO2 αναπτυσσονται με 1000... Αλγες σχεδον μηδαμινες.
Προσωπικη μου γνωμη. Λιπαινε ημερησια γιατι με 1 φορα την βδομαδα και επειδη ριχνεις με μιας μεγαλη ποσοτητα λιπασματος που δεν την εκμεταλλευονται ολην τα φυτα παιρνουν θαρρος και οι αλγες (περισσευει και γι' αυτες...). Θελεις τα φυτα σου να αναπτυσσονται πιο γρηγορα για να ανταγωνιστουν πιο αποτελεσματικα τις αλγες. Τα φυτα (καποια περισσοτερο καποια λιγοτερο) οταν αναπτυσσονται ταχυτατα παραγουν αλληλοπαθητικες ουσιες που αναστελλουν την αναπτυξη των αλγων. Δεν ξερω ισως να αυξησεις τον φωτισμο καποια στιγμη. Δεν ξερω ποσα και ποια φυτα εχεις αλλα θελεις μεγαλη φυτομαζα ισως μεγαλυτερη απο αυτην που εχεις τωρα. Δηλαδη ισως πρεπει να προσθεσεις κι αλλα φυτα.
Αυτα απο εμενα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01342 seconds with 10 queries