Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 13-05-04, 23:00
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Discos
Πριν απο ενα διμηνο ειχα αποχτησει εναν φανταστικο λευκοστερνο που δυστηχως εκανε σχεδον οτι ανεφερε η βιβλιογραφια προς το χειροτερο...Ενω η ποιοτητα του νερου ηταν αψογη καθοτι αυτο το ειδος ειναι πολυ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευαισθητο στις συνθηκες νερου , ποτε δεν δεχτηκε να φαει την οποιαδηποτε τροφη περα απο την αλγη που τσιμπαγε ολη την ημερα, ουτε αρτεμια,ουτε μυσιδα, ουτε flakes ακομα και τα καλυτερα του ειδους απο USA ουτε τιποτα...Αποτελεσμα να τον χασω πριν απο λιγες ημερες. Καταστεναχωρηθηκα. Δεν προκειτε να ξαναπαρω το ιδιο ειδος ποτε. Ο Νικος ομως εχει εναν ο οποιος τρωη σαν .... αντε μην το πω.
Ο φίλος παρέλειψε να πει δύο πράγματα.Ότι ο λευκόστερνος είναι το διαρκές τέστ ποιότητας του νερού μου. Αυτό και οι ευφύλιες που είναι ως γνωστό επίσης ευαίσθητες. Οπότε έχω αμελήσει τα τεστ νιτρικών πάσης μορφής για αρκετό διάστημα. ( Εδώ βέβαια μπαίνει εκείνο το don't try this at home). Επίσης παρέλειψε να πει ότι η ανεμώνη ήταν στα τελευταία της, προφανώς κάτι άφηνε στο ενυδρείο γιατί μετά το χειρούργο είχαν συμπτώματα ich οι κλόουν. Μία ιδιαίτερη χρήσιμη χρήση του λευκόστρνου (κάτι αντίστοιχο με τα καναρίνια στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο).
Τώρα για το regal νομίζω ότι δεν ειναι αγγελόψαρο (sorry αλλά είμαι τόσο κουρασμένος που δεν ανοίγω το βιβλίο) και πιστεύω ότι η μόνη ελπίδα να επιζήσει είναι να μπει πρώτο σε στρωμένο ενυδρείο και να περιμένεις να φάει. Μόνο έτσι θα πετύχεις αφού σε reef δεν μπαίνει και σε fish είναι δειλό.
Τώρα φίλε symbil κακώς αναφέρε στις ανεμώνες γιατί πρέπει να έχεις αρκετή δόση άγνοιας, βλακείας άντε και εγωισμού για να πάρεις αυτό το υπέροχο ζώο. Παντού αναφέρεται σαν δύσκολο. Το πρόβλημα ακριβώς με τα ζώα αυτά είναι ότι έχουν αρκετές αντοχές - στή φύση - και ακριβώς γί' αυτό δεν πεθαίνουν άμεσα αλλά σε ξεγελάνε ότι κάτι μπορεί να πήγε στραβά στο ενυδρείο. Αν θες ανεμώνη είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν πετύχει και ακριβώς γι΄αυτό - προσωπική άποψη - δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτοί που πέτυχαν βρήκαν ιδανική συνταγή ή απλά ένα βιολογικά ιδιαίτερα ζώο.
Πάντως παραξενεύομαι με τη λίγη κυκλοφορία που έχεις. Τώρα για overskimming είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω και προσπαθώ αφενός να το τεκμηριώσω αφετέρου να ανταπεξέλθω.
Πάντως μην ξεχνάμε ότι το νερό χρειάζεται βρωμιά. Η βρωμιά η δική μας τρέφει αρκετά κοράλια, την άλγη και φυσικά το λευκόστερνο - δεν τρώει σχεδόν καθόλου ο άτιμος - για να συνεχίσει να είναι το διαρκές τέστ μου.
Φτάνει αύριο πάλι.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01617 seconds with 10 queries