Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 13-05-04, 11:46
symbil Ο χρήστης symbil δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 06-05-2004
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 52
Προεπιλογή

Οσο αφορα το παραδειγμα με το Λευκοστερνο απλα επιβεβαιωνεις αυτο που εγραψα και εγω, δηλαδη οτι ορισμενα ειδη ψαριων το αν θα επιζησουν ή οχι δεν εξαρταται μονο απο εσενα αλλα κυριως απο το συγκεκριμενο ψαρι που αγοραζει κανεις. Ποσο σιγουρος ειναι καποιος οτι το ψαρι που αγορασε δεν εχει συληφθει με κυανιο.
Αυτο που εγω θελω να πω ειναι οτι ορισμενα ειδη ψαριων δοκιμαζουμε να τα κρατησουμε σε αιχμαλωσια και οσο περισσοτερο το καταφερουμε τοσο καλυτερο.
Φυσικα δεν αναφερομαι σε ψαρια οπως τα Clowns, Damsels, Hawkfishes, Dottybacks και αλλα τα οποια ειναι πραγματι αρκετα ευκολο να τα κρατησεις για χρονια με σωστες συνθηκες στο ενυδρειο. Επαναλαμβανω λοιπον οτι ορισμενα ειδη οπως Butterflies, Angelfishes, Tangs και αλλα δοκιμαζουμε να τα κρατησουμε ζωντανα και πολλες φορες χρειαζεται πολλες προσπαθειες για να συμβει αυτο.
Εχω διαβασει σε ξενο forum περιπτωση ενυδρειοφιλου ο οποιος με πολυ καλο εξοπλισμο οπως τουλαχιστον ανεφερε προσπαθησε 4 φορες να κρατησει ζωντανο ενα CopperBand μεχρι που τελικα τα καταφερε. Δηλαδη αγορασε 4 φορες το συγκεκριμενο ειδος.
Μην ξεχνας οτι πολλα απο τα ψαρια που μας προσφερονται δεν ζουν στην αιχμαλωσια πανω απο ενα συγκεκριμενο διαστημα οπως το Regal Angel ή καποια ειδη ανεμωνων τα οποια με ευκολια μπορουμε να τα κρατησουμε ζωντανα για καποιους μηνες και μετα πεθαινουν. Το να κρατησεις τα συγκεκριμενα ειδη ανεμωνων για 6 μηνες ειναι κατι φυσιολογικο το να τα κρατησεις για 10 χρονια δεν ειναι καθολου ευκολο. Σημειωνω εδω οτι οι ανεμωνες ζουν 200-300 χρονια σε καποιες περιπτωσεις. Το ιδιο ισχυει με πολλα σκληρα κοραλια.
Οσον αφορα το ενυδρειο μου ειναι 200 λιτρα με 2 Blue actinic και 2 marine day , 1 fluidized bed filter , 1 Eheim 600 l/h, ενα tunze skimmer.
20-30 κιλα LR.
5 Soft Corals
1 LPS Coral (Fox Coral).
1 Tube anemone.
3 shimps.
6 fishes (3 anthias ,1 six line wrasse, 1 clown, 1 pakistani butterfly το οπιο το εχω μολις 5 μερες και θα δουμε πως θα παει.)
Ph τα γνωστα και salinity απο 1.024-1.026
Δεν εχω ανιχνευσει αμμωνια ή νιτριτιη εδω και πολλους μηνες και νιτρατη περιπου στα 20 mg/l.
Την θερμοκρασια προσπαθω να την εχω στους 28-29 βαθμους οσο περιπου ειναι και η μεση θερμοκρασια σε πολλες τροπικες θαλασσες.

Οσον αφορα για το overskimming ειναι ακυρος σαν ορος ψαξτο και θα δεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01563 seconds with 10 queries