Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 13-05-04, 02:43
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Περνω την πασα απο τον φιλο niktso και αφου απολαυσα τον Σακη(κοριτσια....) και την φιλη του την Ουκρανη(παιδαρος.... ) ερχομεθα στο board να καταθεσουμε την γνωμη μας.

Να παρουμε τα πραγματα ενα ενα, symbil θα ηταν χρησιμο σε ολους μας να μας εδινες μια εικονα του τι ενυδρεια εχεις και την εμπειρια σου.Θα μπορεσουμε να ξερουμε καλυτερα τι να σου πουμε και πως.

Το θαλλασινο ειναι κατι πολυ εως απειρα περιπλοκο αλλα υπαρχει μια βασηπου ερχεται με την εμπειρια, το πολυ διαβασμα και την καλη κουβεντα με φιλους και γνωστες του ειδους π.χ. Νικο θα μου δανεισης το Reef notes του Julian Spranks τευχος 1-20 για να...εχω να διαβαζω μεχρι το φθινωπορο? Τι, oxi??Θα σε ....., η και αλλιως π.χ. Βλαση εαν σε αφησω να με νικησεις στο painball θα μου πεις για την κουκλα ανεμωνη που εχεις που την βρηκες? . Και μια και ειμαστε πια κυπελουχοι θα πρεπει να το αναφερουμε και ιδιαιτερα...

Λοιπον σοβαρα τωρα. Ναι μεν οι παραμετροι στο θαλλασινο ειναι πρακτικα απειροι, υπαρχουν τροποι να βαλεις πολλα πραγματα σε μια σειρα. Για τα ψαρακια ας πουμε σιγουρα υπαρχουν ειδη τα οποια δεν ειναι ευκολο να δεχτουν τροφη σε αιχμαλωσια αλλα αυτο δεν συμαινει πως σεν υπαρχουν εξαιρεσεις. Πριν απο ενα διμηνο ειχα αποχτησει εναν φανταστικο λευκοστερνο που δυστηχως εκανε σχεδον οτι ανεφερε η βιβλιογραφια προς το χειροτερο...Ενω η ποιοτητα του νερου ηταν αψογη καθοτι αυτο το ειδος ειναι πολυ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευαισθητο στις συνθηκες νερου , ποτε δεν δεχτηκε να φαει την οποιαδηποτε τροφη περα απο την αλγη που τσιμπαγε ολη την ημερα, ουτε αρτεμια,ουτε μυσιδα, ουτε flakes ακομα και τα καλυτερα του ειδους απο USA ουτε τιποτα...Αποτελεσμα να τον χασω πριν απο λιγες ημερες. Καταστεναχωρηθηκα. Δεν προκειτε να ξαναπαρω το ιδιο ειδος ποτε. Ο Νικος ομως εχει εναν ο οποιος τρωη σαν .... αντε μην το πω. Ο κανονας ειναι πως δεν υπαρχουν κανονες ακριβως σε καποια πραγματα, και για αυτο θελει πολυ διαβασμα, πολλα τεστ, πολλα ελεγχομενα πειραματα με ΒΑΣΗ αυτα που εχεις διαβασει απο εγκυρες πηγες κτλ κτλ.

Αυτο για την θερμοκρασια που ειπες που εχει σχεση με το μερος που θα μπει το εκαστοτε ενυδρειο ειναι τελειως λαθος, πιστευω να το καταλαβες.Ο Νικος στα ειπε τελεια (που βρηκες το κουραγιο βρε!!!). Εγω θα ειχα κοιμηθει στη μεση...Τουλαχιστον να πιασουν τοπο.

Αρρωστε niktso τι θελεις και τα λες? Τα ιδια τραβαω και εγω απο την στιγμη που μπηκα στο τριπακι. Με το που γυριζω απο την δουλεια το πρωτο πραγμα ειναι να δω το ρεεφακι μου, τελετουργικα ποια βλεπω το ph,redox, θερμοκρασια,σταθμη νερου,overflow,κατασταση ψαριων, γαριδων, κοραλιων (φαγανε καλα χθες,γιατι δεν εχει ανοιξη σημερα πολυ,εχει σημερα μεγαλωσει σε σχεση με πριν απο 1 μηνα...) ετσι οπως λεμε καλημερα. Μετα οταν ελθει η ωρα και μερα αρχιζω τα απαραιτητα ζουμακια οπως ασβεστιο,reef trace,στοντιο,μολυβδενιο,ιωδινη,Reef vital Dna και αλλα/ Φυσικα τακτικοτατα την Αλκαληκοτητα και το salinity. Μετα που ψαχνω να βρω την τελεια ροη νερου, το πως θα ρυθμισω το wavemaker, την χρονοδιαρκεια, το φασμα του φωτισμου, και ποσα αλλα που αγνοω.

Αυτα δεν μπορω να τα παραβλεψω γιατι αυτα ειναι απλα τα βασικα για ενα σωστο reef. Δεν μπορω να μην κανω τιποτα και να λεω πως ολα πανε καλα αμα κρατησω ζωντανο κατι για 6 μηνες.ΕΧΩ ΑΠΟΤΗΧΕΙ εαν συμβει αυτο. Ασε που σκεφτομαι να βαλω και 2 skimmer για να κανω και εγω oveskimming η εαν θα κανω refugium απο επανω απο το ενυδρειο με ζωντανη λασπη η εαν θα βαλω τον calcium reactor γιατι το kalkwasser λογο της παρουσιας των σκληρων δεν με πολυφτανει τελικα η εαν μια ακομα power compact θα εδινε κατι εχτρα στην αναπτυξη στα σκληρα αλλα τι να κανω με την μικροαλγη που σε καθε ευκαιρια που να της δωθει θα κανει πραφφ και θα πρεπει να την κηνηγησω η μπορει να μην φταιει ο φωτισμος αλλα να εξαντληθηκε το μεσο που αποροφαει τα φωσφωρικα και να εχω φωσφωρικα αλλα στο τεστ να μην γινονται αμεσα εμφανη (να λεει 0!) και ετσι να εχω προβλημα αλγης.....Ασε,αμα συνεχισω χαθηκαμε!!

Τα λεμε παιδια και να ξερετε ΔΙΑΒΑΣΜΑ και οχι βιασηνες. Δεν μας φταινε τιποτα τα ψαρακια που ερχονται απο τον ωκεανο και μονο (στα θαλλασινα το 99 τις 100 ειναι wild caught) σε τελειες συνθηκες να μπουν σε εμας με νερο με λιγα νιτρωδη αλλα...καλο ειναι, με λαθος φωτισμο αλλα...καλο ειναι, με λαθος θερμοκρασια ή αλατοτητα αλλα...καλο ειναι και μετα να λεμε πως μας ολα πανε καλα αφου δεν το χασαμε αμεσως αλλα μετα απο 4 με 5 μηνες ....Ας ειμαστε σοβαροι.
Κανεις δεν ξεκινησε με ολες τις γνωσεις, αλλα με ενα βραχακι και 2 ψαρια δεν κανεις ρεεφ ενυδρειο.Σιγα σιγα και με πολυ διαβασμα προχωρας πολυ σωστα μπορεις να κανεις πολλα, αλλιως θα αντιλιφθεις γιατι τοσοι λιγοι εχουν σωστο reef ενυδρειο και εσυ δεν θα εισαι ενας απο αυτους.....
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02281 seconds with 10 queries